FTC-Vidi: könnyed hazai siker a legnagyobb rivális ellen

Esélyt sem adtak a zöld-fehérek.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 4-0 (3-0)


A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: VILLÁMGYORS SZÉLSŐK
A FTC szélső játéka volt a kulcs. Az egész csapat nagy összhangban és gyorsan mozgott, de a szélső folyamatosan bontották meg a fehérvári védelmet. A villámléptű szélsőknek köszönhetően három gólt is szerzett a Ferencváros. 


A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: ADAMA TRAORÉ
Adama Traoré csapata mindhárom találatában fontos szerepet játszott. Elöszőr két gólpaszt jegyzett, majd a harmadik minden eldöntő találatot ő szerezte. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:
14. perc: Traoré centerezte be a labdát Carlos Auzquinak, akik közelről Kovács mellett lőtt kapuba. 1-0
38. perc: Traoré lövését Kovács védte, a kipatanóra azonban Mercier csapott le, aki a kapu jobb sarkába passzolta a labdát. 2-0
45+2 perc: Szépen felépített támadást követően, Mercier passzolt Traoré elé, aki a fehérvári kapuba lőtt. 3-0
90+1. perc: Marcqiunhos húzott el a szélen majd középre passzolt Bolihoz, aki 5 méterről paszolt a fehérvári kapuba. 4-1

KÖVETKEZŐ FELADAT: 
A nemzetközi kupamérkőzések miatt az FTC, Paks elleni mérkőzése és a Vidi, Újpest elleni összecsapása is elhalasztásra került. 

JEGYZŐKÖNYV

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 4-0 (3-0)

Groupama Aréna, 9795 néző, v.: Berke
gólszerzők: Auzqui (15.), Mercier (38.), Traore (45+2.), Boli (91.)
sárga lap: Pászka (63.), Marquinhos (75.), Nguen (77.), Boli (90.), illetve Pokorny (64.), Fiola (75.)

Ferencváros:Dibusz - Pászka, Thelander (Kovacevic, 25.), Knoester, Civic (Wingo, 62.) - Besic, Vécsei - Auzqui (Nguen, 62.), Mercier (Marquinhos, 58.), Traore - R. Mmaee (Boli, 58.)

MOL Fehérvár:Kovács D. - Fiola, Stopira, Sabanov - Nego, Bumba (Pokorny, a szünetben), Pinto, Heister (Hangya, a szünetben) - Dárdai, Kodro (Zivzivadze, 35.), Petrjak (Bamgboye, a szünetben)

AZ MTI BESZÁMOLÓJA:

A nemzetközi kupasorozatokban még versenyben lévő két együttes rotált kezdővel állt fel, majd közepes tempó mellett esett egymásnak. A nyílt küzdelemben mindkét kapu előtt volt játék, de gólveszélyt csak a hazai akciók jelentettek. A 15. percben előnyhöz is jutott a Ferencváros, majd változatlan forgatókönyv mellett a szünetre már hárommal vezetett.
A fordulást követően a házigazdák kényelmesen játszhattak, és átadták a kezdeményezést a vendégeknek. Utóbbiak ezt kihasználva közelebb jártak ugyan a gólszerzéshez, mint az első félidőben, de nem sikerült szépíteniük. A játékrész közepén érkeztek a ferencvárosi cserék, a hazaiak pedig stabil védekezés mellett a kontrákra hagyatkoztak. Utóbbiból aztán Boli adta meg a kegyelemdöfést a 91. percben.

A két együttes csütörtökön újabb kupamérkőzést játszik: a Ferencváros az ír Shamrock Rovers gárdáját fogadja az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában, a párharc első felvonásán, míg a MOL Fehérvár a Konferencia-ligában a Köln vendége lesz, szintén a selejtező utolsó körében, annak első összecsapásán.

FRISSÍTÉS: HÉTFŐ 7.20

Legfrissebb híreink