FTC: Dibusz, Gróf, Bogdán – a belga ajánlat dönthet

Íme, a legújabb fejlemények.

Forrás:

Kedd este kapott az nb1.hu elsőként információt arról, hogy szó van róla, hogy a Hibernians csapatát elhagyó Bogdán Ádám visszatér Magyarországra és a Ferencvárosban folytatja a pályafutását. Amikor szerda délután erről cikket is írtunk, már a címben feltettük a kérdést, hogy ha Bogdán érkezhet, akkor Gróf Dávid távozhat-e.

Nem jelentettünk ki semmit, csak feltételeztünk, mégpedig okkal.

Rákérdeztek Bogdán Ádámnál a Fradi érdeklődésére - NB1.hu

 

Mert azt is jeleztük, hogy a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia is érdeklődött Gróf iránt. A Mezőkövesd már télen is vitte volna kölcsönbe, ám azóta a matyóföldieknél megoldódott a kapushelyzet, így az van, amit jeleztünk, hogy a megbeszélések elakadtak. 

Egyelőre tehát a Puskás Akadémia érdeklődése tűnik biztosnak, ám felröppentek Gróffal kapcsolatban olyan hírek is, hogy a kapus esetleg visszatérhetne a Honvédhoz. 

Ez azért is lenne érdekes, mert Tujvel Tomás parádésan védett, miután megsérült a szintén remek kapusnak számító Lefkovits Robi, aki viszont felépült már. Tujvelnek még egy évig szól a szerződése, Lefkovits tavaly nyáron egy plusz egy évre írt alá.

 

Dzsudzsák és a Fradi - NB1.hu

 

 

A kispestieknek még ott van a saját nevelésű, fiatal Berla Attila, aki a jövő embere, amit bizonyít, hogy tavaly márciusban 2022 nyaráig hosszabbítottak vele, de ott van még az a Horváth András is, akinek a sérülése miatt került be Kispesten a kezdőcsapatba Gróf, és vele is ugyanakkor és ugyanaddig hosszabbítottak Bozsikban, mint Berlával.

De térjünk vissza konkrétan Gróf Dávidra és a Ferencvárosra, Dibusz Dénes említésével.

 

Ugye Dibusz az FTC első számú kapusa, a klub a minap jelentette be, hogy meghosszabbította a szerződését. Ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy biztosan marad is a zöld-fehéreknél, mégpedig azért, mert az nb1.hu információ szerint Belgiumból van érdeklődés iránta. 

 

Így bőven benne van a pakliban, hogy nemcsak azért hosszabbítottak Dibusszal, hogy továbbra is a Fradiban maradjon, hanem azért is, hogy ha megfelelő ajánlata van, akkor a zöld-fehérek is részesüljenek az átigazolásából. Ami teljes mértékben érthető logika a klubvezetők részéről.

Mégpedig azért, mert vagy marad Dibusz, vagy pénzt kapnak érte. Mindkét esetben jól jár a Ferencváros.

25 éves a Green Monsters és én ott voltam az első meccsükön - VISSZAEMLÉKEZÉS - NB1.hu

 

Ha az a variáció lépne életbe, hogy Dibusz távozik, akkor viszont Gróf Dávid biztos hogy marad, még akkor is, ha Bogdán Ádám tényleg érkezne a Fradihoz. Legfeljebb sportbarátilag elrivalizálnak egymással, mint teszi azt Dibusz és Gróf hónapok óta.

Nyár végétől ugyanis rengeteg meccse lesz az FTC-nek, sorra lesznek majd a tervek szerint a bajnoki és a nemzetközi kupafellépések is, a kettős terhelést meg ugyanúgy kívánja elosztani a zöld-fehérek szakmai stábja, mint 2019 hasonló szakaszában, ami szintén teljesen érthető, és a fejlett futballkultúrákban megszokott dolog.

A helyzet tehát a következő: az FTC-nek nyártól is két kiemelkedő képességű kapusa lesz, a kérdés csak az, hogy a Dibusz, Gróf, Bogdán hármas közül melyik kettő lesz a klub alkalmazásában.

A ZTE-vel készülhet a Fradi volt légiósa - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink