Fradi: esély a bizonyításra – reakció a fiatalokról

Értékelés attól, aki a legjobban ismeri őket.

Forrás:

Marbellán edzőtáborozik a Ferencváros, a zöld-fehérek az év első felkészülési mérkőzésén 4-0-s győzelmet arattak a spanyol negyedosztályú Alhaurin ellen. Szerhij Rebrov vezetőedző rengeteg fiatal tehetségnek adott bizonyítási lehetőséget a mérkőzésen, olyanoknak, akik a Máté Csaba által felkészített NB III-as csapatban is játszottak már. 

Fradi: 2 millió eurót érő futballista érkezik? - NB1.hu

 

A mindössze 16 éves kapus, Mergl Szabolcs ezúttal még nem, a 17 éves Nagy Olivér és Redzic Damir, a MOL Magyar Kupa idei kiírásában kétszer is pályára lépő, gólt is szerző 18 éves Katona Bálint, valamint az élvonalbeli együttes keretéhez tartozó - szintén 18 esztendős - Csontos Dominik viszont pályára léphetett – jelentette a fradi.hu.

- Mergl Szabolcs még U17-es korú játékos, ennek ellenére védett már a harmadosztályú csapatban. Katona Bálint és Csontos Dominik korábban már járt velünk edzőtáborban, Nagy Olivér és Redzic Damir pedig az elmúlt időszak teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. Sergei Rebrov úgy döntött, ad nekik egy esélyt, hogy megmutassák magukat az első csapatnál is – magyarázta Máté Csaba a klubhonlapnak, aki kitért a fiatalok szereplésére is. - Azt gondolom, hogy sok hasznos tapasztalattal gazdagodtak a szombati edzőmeccsen, hiszen a felnőtteknél teljesen más a tempó, a gondolkodás és a végrehajtások sebessége, a reakcióidők, egyszóval minden. Ehhez kell nekik is hozzászokni, ezt kell magukkal vigyék abba a csapatba, ahol a tavaszi idényben lehetőséget kapnak majd.

Legfrissebb híreink