Fehérvár-Honvéd: a forduló rangadója - ELŐZETES

Hidiék kielemezték az ellenfelet.

Forrás: Honvéd

A tavaszi nyitányon a bajnoki címre törő Fehérvár, a Honvédot fogadja, aki dobogóra törne.

Ez a meccs lesz a forduló rangadója, a Vidi javítana a hazai mérlegén. A keretben nem sok változás történt, csak Lyes Houri érkezett, aki megfordult a francia első osztályban is. Stopira így nyilatkozott a Fehérvár honlapjának a meccs előtt:

,,Nagyon furcsa, hogy még csak január második felében járunk, de már arról beszélgetünk, hogy hétvégén bajnoki mérkőzés vár ránk. Ettől függetlenül abban biztos vagyok, hogy az NB I-es csapatok jól előkészített pályákon futballozhatnak majd, az pedig, hogy várhatóan hideg lesz, ellenfelünk dolgát ugyanúgy megnehezíti, ahogy a miénket. A Honvéd bár nem kezdte jól a szezont, az ősz második felére összeállt, szép eredményeket ért el, biztos vagyok benne, hogy a 3 pontért utaznak hozzánk, azonban egyértelműen nekünk is a győzelem a célunk a MOL Aréna Sóstóban. Úgy érzem, jól sikerült a felkészülésünk, nehéz sorozat előtt állunk, de hiba lenne, ha a következő meccsünknél előrébb tekintenénk."

Élő közvetítés az átigazolási szezon hajrájáról - Rebrov és Sannino az igazolásokról beszélt - NB1.hu

„Beindult az átigazolási szezon, hírek szempontjából meg már hetekkel ezelőtt. Eddig az nb1.hu, nb2.hu, nb3.hu oldalainkon külön vezettük a fejleményeket, melyek a linkekre kattintva bármikor elérhetőek. A tematika nem változik, a kizárólag NB II-es, NB III-as hírek továbbra is az adott oldalakon jelennek meg, ebben a hírfolyamban viszont minden fejlemény megtalálható percről percre, részletekért viszont érdemes a bejegyzésekre kattintani.

A Honvédnál mér nagyobb volt a mozgás télen, Enisz Ben-Hatira, Vadócz Krisztián és Hegedűs Márk távozott. Hazatért azonban Hidi Patrik, valamint egy Costa Rica-i játékost is kölcsön vettek, ő Mayron George névre hallgat. Hidi Patrik ezt mondta el a meccs előtt:

„Igyekszem végrehajtani, amit a mester kér, minél jobban sikerül ez, annál többet tudom segíteni ezzel a csapatot. Tisztában vagyunk azzal, milyen erőt képviselő csapat vár ránk, ahogyan azt is tudjuk, mennyire fontos ez a mérkőzés a szurkolóknak, a klubnak, ráadásul ugye a szezon első találkozójáról beszélünk, így még nagyobb a tét. Felkészültünk a Fehérvárból, kielemeztük a játékukat, reméljük, sikerül megvalósítani azt a pályán, amire készülünk. Kizárólag csapatként győzhetünk szombaton, sok párharcot kell megnyernünk, és akkor lehet esélyünk a jó eredményre.”

A Fehérvár a bajnokság 2. helyén áll, a 32 pontjával 4 egység a hátránya az éllovas Ferencvároshoz képest. A Honvéd a 6. helyet foglalja, 25 ponttal, egy esetleges győzelemmel megközelíthetik a dobogó legalsó fokát. A két csapat előző meccsét a Vidi nyerte meg 1-0-ra.

A 17. forduló programja:
szombat:

Ferencvárosi TC-Paksi FC 14.55
MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 17.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 17.00
ZTE FC-Diósgyőri VTK 17.00
Kaposvári Rákóczi FC-Puskás Akadémia FC 17.00
Debreceni VSC-Újpest FC 19.00 

Legfrissebb híreink