Fehérvár: francia játékost igazoltak

Romániában futballozott legutóbb.

Forrás: molfehervarfc.hu

A MOL Fehérvár csapatában folytatja a pályafutását Lyes Houri. Az nb1.hu már szombaton beszámolt arról, hogy jó esély van arra, hogy Houri a fehérváriaknál folytatja a pályafutását. Íme a Fejér megyei klub közleménye az átigazolásról:

"Az FC Viitorul és klubunk megállapodása alapján Székesfehérváron folytatja pályafutását Lyes Houri!

A "Bűvész" becenévre hallgató középpályás 1996. január 19-én született Lomme városában. 21 éves koráig hazájában, Franciaországban futballozott a Valenciennesben, a Bastiaban és a Belfortban is, mielőtt 2017-ben Hollandiába, a Roda együttesébe igazolt. 

A román élvonalban szereplő FC Viitorul 2018 nyarán szerződtette. Konstancában az elmúlt másfél évben 41 román bajnokin lépett pályára, ezeken összesen 4 gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt is kiosztott. A 2018/2019-es kiírásban csapatával megnyerte a Román Kupát, 2019-ben pedig a Román Szuperkupa is az FC Viitorul vitrinjébe került. 

Új játékosunk korábban szerepelt a francia U16-os, U17-es és U19-es válogatottban is, utóbbiban együtt játszott többek közt a Bayern München-ben szereplő Lucas Hernándezzel és Kingsley Comannal, a Lyonban futballozó Dembélével és a PSG-ben játszó Dialloval is.

Élő közvetítés az átigazolásokról - Brazíliából igazolt a Kisvárda, zajlik az élet az NB III-ban - NB1.hu

 

"Több mint fél éve figyeljük Hourit, kollégáimmal többször is megtekintettük bajnoki mérkőzéseken. Nagyon komoly vetélytársak elől sikerült megszereznünk. Minden alkalommal, amikor láttuk játszani, jó teljesítményt nyújtott, örülök, hogy bennünket választott. Remélem, hogy hasonlóan látványos és jó produkciót láthatunk tőle itt a Vidiben is, mint amit az FC Viitorulban mutatott, sőt még jobbat is, hiszen nálunk minden adott ahhoz, hogy még tovább fejlődjön" - nyilatkozta honlapunknak Kovács Zoltán sportigazgató. 

 

"Nagyon izgatott és egyben boldog is vagyok, hogy csatlakozhattam a Vidi keretéhez. Alig várom, hogy hétfőn részt vehessek az első edzésen és megismerkedhessem a csapattársaimmal. Egyértelmű, határozott célokkal érkeztem a Vidibe: bajnokságot és kupát szeretnék nyerni, és idén nyáron a nemzetközi színtéren is maradandót kívánok alkotni a Vidivel" - nyilatkozta Lyes Houri."

 

FRISSÍTÉS: 

11.36: Bemutatjuk a fehérváriak új játékosát

Parádés gólok és remek cselek: íme a fehérváriak új játékosa - videók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink