Élő közvetítés Nikolics Nemanja bemutatásáról

Dzsudzsák Balázsról is megkérdezték a sportigazgatót.

Forrás:

A tervek szerint 13.30-tól mutatja be a Mol Fehérvár FC Nikolics Nemanját, a gárda régi-új játékosát. Az eseményről élő közvetítéssel jelentkezünk, amint elkezdődik a bemutatás, ez a cikkünk percenként, magától frissül!

Security Check Required

(null)

 

13.24: Bejelentésre került, hogy az edzés elhúzódása miatt 10 perccel később kezdődik a sajtótájékoztató.

13.42: Kezdődik.

13.43: Köszönöm, hogy türelmes volt velem a sajtó, hogy meghozzam a jó döntést mint nekem, mind a családomnak. Többekkel többször is beszéltem, de mindig jeleztem, ha konkrétum lesz, akkor nyilatkozom.

13.44: Nikolics: Tele vagyok bizonyítási vággyal. Motivált vagyok. Szeretném megköszönni a Vidi vezetőinek és a menedzseremnek, hogy segítettek.

13.45: Nikolics: Nincs sok időm arra, hogy felvegyem a ritmust, de remélem, úgy dönt az edző, hogy holnap már egy kicsit játszhatok.

13.45: Kovács Zoltán: Nikó érdeme a nagy sajtóérdeklődés. Ha rajta múlik, akkor még többen leszünk, mert vele még sikeresebbek lehetünk, mint az elmúlt években. Mindenki sokat tett, régóta húzódott az ügy.

13.46: Kovács: Ha Nikó nem akart volna hazajönni, akkor most nem lenne itt. Ez a múlt. A jelen az, hogy minden papír rendelkezésre áll ahhoz, hogy játsszon holnap. Keretben benne lesz, ennyit már elárulhatok, de a vezetőedzőnk dönti el, hogy mennyi perc jut majd neki. Alapállóképességet nézve a csapatban az első háromba került, elvégeztük rajta a szükséges vizsgálatokat. Nem a többiek vannak rossz állapotban, hanem ő jóban. Kilencven percre még nincs kész, mert régen játszott. Viszont nagyon hamar tökéletes állapotba kerülhet a stábnak is köszönhetően.

13.48: Nikolics a céljairól: A Vidi nagyon sokat fejlődött, mióta elmentem. Más játékos vagyok én is. Csak arról beszélünk, hogy címeket nyerjünk, illetve az, hogy a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában szerepelhessünk. Sokan dolgoznak azért, hogy mindig fejlődjön a klub, nekünk is így kell tenni. Két MK-döntőt elvesztettem a Vidivel, ez a cím még hiányzik.

13.49: Nikolics: Nem a mi kezünkbenvan  a sorsunk a bajnokságban. a Fradi nagyon jó, nagyon együtt vannak ők is. Minket is motivál ez. El kell hinnünk, hogy utol tudjuk érni őket.

13.50: Legnagyobb álmom a Bajnokok Ligája. Mindenképpen hiszek benne. Fantasztikus volt az El-ben a legjobb csapatban játszani, akkor bizonyítottunk. Azóta oda jutott még egyszer a Vidi, akkor is bizonyított.

13.51: A Legia 20 évig nem volt olyan szinten, de a lengyelekkel is bizonyítottunk.

13.52: Nikolics a hétvégi ellenfélről: Mezőkövesd nagyon jó stabil csapat, napok óta elemezzük őket. Kuttor Attila kiemelkedő munkát végez, kiesőjelöltek voltak, amikor odakerült. Védekező jellegű csapat, kevés gólt kapnak, de nagyon jól kontráznak. Hazai pályán nekünk kell diktálni a tempót. Első perctől megmutatni, milyen irányba induljon a meccs. Nem csak a győzelem a cél, hanem, hogy stílusosak is legyünk. Debrecenben ennek már voltak jól látható jelei. Remélem, sok szurkoló látogat majd ki a mérkőzésre.

13.54: Nikolics: Nem volt komoly a Crystal Palace hír.

13.55: Nikolics: Nem visszalépés a hazatérés. Fantasztikus éveket töltöttem korábban a Vidinél. Gondolkozom azon is, hogy itt fejezzem be a pályafutásomat.  Már régebb óta erre gondoltam, de jött lehetőség, hogy kimehessek külföldre. Célom is volt a BL-szereplés, ez Legiával összejött. Magyarország után nem is akartam nagy ugrást, NB I után jó lépcsőfok Lengyelország, onnan tovább lehet lépni. A Legiában szerepeltem a legjobban. Akkor voltam az Eb-n is a válogatottal, majd jött a BL. Másfél év után hagytam el a Legiát, az is fontos, komoly döntés volt. A Chicago engem akart valóban, fantasztikus 3 évet töltöttünk ott, harmadik gyerekem ott született, gyerekeim nyelveket tanultak meg. Amikor eldőlt, hogy nem maradok, kijelentettem, hogy hazajövök. Amikor a Legia, majd a Chicago szerződtetett, akkor időben tudtam a csapatokhoz kerülni. Jó szájízzel búcsúztam el mindkét klubtól. Komoly céljaim vannak a Vidivel, 32 évesen olyan szakasz jött az életembe, ami az utolsó állomás reményeim szerint. Nem arra készülök, hogy 2.5 év után visszavonulok, hanem arra, hogy majd tovább játszom.

13.59: Nikolics: Amikor lemondtam a válogatottságot, életem legnehezebb döntése volt, de akkor is korrekt voltam. Előbb Csányi Sándort, majd Leekens kapitányt tájékoztattam. A döntésem azóta sem változott.

14.00: Nikolcs: Sok dolog változott, amióta elmentem a Vidiből, de a gólok megmaradtak. Lehet nagyképűnek tűnök, de 3-szor voltam gólkirály, 2-szer bajnok a Vidivel, Legiával is nyertem egyéni címeket, Amerikában is. Öregedtem 5 évet, de a hozzáállásom ugyanaz, mint amikor a Kaposvártól 22 évesen a Vidibe kerültem. A Rákóczi megadta nekem a lehetőséget a bizonyításra, hálás vagyok nekik ezért. Ég bennem a bizonyítási vágy. Várom, hogy újra játszhassak.
 

14.03:

14.03: Kovács Zoltán: Amikor a Nikó elhagyta a Vidit, előrelépett, erre büszke lehet. Lengyelországban és Amerikában is gólkirály lett, BL-csoportkörben is játszott. Ezek nagyon egyszerűnek tűnő dolgok, de nem azok. Nikó mindenhol bizonyított. Nagyot lépett előre, ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve érkezett vissza a kedvenc klubjához, kedvenc városába. Kortól független baj, ha valaki elveszti a motivációját. Gyerekeknél is látok ilyet, de az egy másik sajtótájékoztató témája. Nikó nem ilyen, láttam az edzéseken, ahogy irányít, elmondja, ő miben tud segíteni, neki miben tudnak segíteni. Meggyőződésem, hogy továbbra is sikeres lesz.

14.05: Nikolics: Igen, 2.5 évre írtam alá, nincs benne opció. Ha lejár a megállapodás, leülünk és megbeszéljük a folytatást.

14.06: Nikolics: Második vagyok a Vidi örökös góllövőlistáján, már többször mondtam, hogy első szeretnék lenni. Ehhez még 24 gól kellene, sok és kevés is egyszerre a különbség. Az kell, hogy jó állapotba kerüljek, és ha lehetőséget kapok, gólokkal, gólpasszokkal segítsem a csapatom. Célom, hogy első legyek, de nem mindenáron, mert címeket szeretnék nyerni a Vidivel. De a legnagyobb álmom a BL vagy utána az El-csoportkör szereplés.

14.10: Kovács Zoltán azt a kérdést kapja, hogy elment 4 pont 3 forduló alatt, miért csak most let leigazolva: Nem tudjuk, mi lett volna, ha játszik. Bízunk benne, hogy mostantól eredményesek legyünk. Eddig húzódtak a megbeszélések, tárgyaltunk egymással, a lényeg az, hogy megegyeztünk. Lehet, hogy 4 pont hiányzik majd a végén, a kihagyott helyzeteket és más dolgok is hiányoztak ahhoz, hogy 9 ponttal indítsuk a tavaszt.14.10: Kovács Zoltán azt a kérdést kapja, hogy elment 4 pont 3 forduló alatt, miért csak most let leigazolva: Nem tudjuk, mi lett volna, ha játszik. Bízunk benne, hogy mostantól eredményesek legyünk. Eddig húzódtak a megbeszélések, tárgyaltunk egymással, a lényeg az, hogy megegyeztünk. Lehet, hogy 4 pont hiányzik majd a végén, a kihagyott helyzeteket és más dolgok is hiányoztak ahhoz, hogy 9 ponttal indítsuk a tavaszt.

14.11: Nikolics: Legfontosabb, hogy itt vagyok. Nekem az volt a fontos, hogy nem az volt a célom, hogy csak úgy aláírjak egy csapathoz. (Kovács közbeszólt: volt edzőváltásunk is, amikor Nikóval először beszéltünk, másik edző volt, az új edző érkezése felgyorsította Nikó érkezését). Nekem fontos volt, hogy az edző és a sportigazgató mellett a tulajdonossal is egyeztessek. Végül mindannyian arra jutottunk, hogy közösen kell folytatnunk.

14.14: Kovács: a kor állapot, az érkezett magyar válogatottjaink komoly karriert értek el. Motiváltak, ez számít, és az is, hogy az MLSZ ajánlásainknak is megfelelünk. A felnövekvő generációknak fontos, hogy jó példaképeket lássanak, akik jó emberek is. Járom a gyerekek meccseit, kevés az igazi példakép. Fontos, hogy az igazi példaképek a Vidit erősítsék.

14.16: Kovács: az átlagélekorunk nem a legfiatalabb. Nikolcs az, akivel kivételt tettünk, mert amúgy elkezdtük a fiatalítást.

14.17: Kovács: több idő kellene, hogy százalékilag elmondjam, mennyit visz el Nikolics fizetése a költségvetésből... Korrekt szerződést kötöttünk, amit ő hoz a klubnak, az sokkal többet ér, de azt gondolom, ő sem boldogtalan. Nem az anyagiak miatt egyeztettünk meg csak most. Ha olyan rendszer lesz, mint Amerikában, akkor mi is elmondjuk a fizetéseket.

14.19: Kovács: Jó helyen van Nikolics a Vidi fizetési listáján.

14.21: Pátkaié a 17-es mez, ennek fordítottja a 71-es.

14.22: Kovács: Van még kiszemeltünk, meglátjuk, nyárra csúcszik-e, a legfontosabbak itt vannak. Az idő nekünk dolgozik, két jó játékossal erősödött az amúgy is erős keret.

14.23: Kovács: Nagy valószínűséggel nem lesz távozó. Hadzic van csak a kereten kívül, de nem szeretnénk senkit eladni.

14.24: Kovács: Dzsudzsákról nem volt szó. Mi sem kerestük és a menedzsmentje sem minket.

14.25:

14.25: Nikolics: A csatárok gólokból élnek. Célom, minden meccsen eredményes lennék, de a legfontosabb az, hogy a csapat nyerjen.

14.26: Nikolics: Magasra tettem a lécet, hogy 5-ször voltam már gólkirály. Utólsó két évemben egyszer sem voltam az, egy kicsit csalódás.... 30/15 volt a mutatóm 2 éve, 29/12 a tavaly.

14.29: Vége!

Legfrissebb híreink