nb1.hu

Edzőjelölt lehet Budapesten a DVTK volt vezetőedzője

Nemrég mondta, hogy szívesen visszatérne Magyarországra.

„A klub köszöni Fernando Fernández munkáját, aki 44 NB I-es mérkőzésen irányította vezetőedzőként a Diósgyőrt. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a DVTK egymást követő két esztendőben is megőrizte élvonalbeli tagságát, miközben több saját nevelésű játékos is bemutatkozott az OTP Bank Ligában.”

Írta 2019. szeptember 3-án a DVTK hivatalos honlapja, amikor a klub bejelentette, hogy a spanyol szakember mellett Tajti József sportigazgatónak is megköszönte a munkáját.

Fernando azóta nem igazán hallatott magáról, egészen április közepéig, amikor a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában arról is beszélt többek között, hogy mennyire örül annak, hogy Feczkó Tamás irányításával remekül szerepel a DVTK. Az újság azt is megkérdezte a szakembertől, hogy visszatérne-e Magyarországra, ezt válaszolta:

 

„"MIÉRT NE? ISMEREM A JÁTÉKOSOKAT, A CSAPATOKAT, A KÖZEGET, HA MEGFELELŐ AJÁNLAT ÉRKEZNE, NEM ZÁRKÓZNÉK EL A VISSZATÉRÉSTŐL"

 

Az nb1.hu információi szerint a visszatérésére valóban mutatkozik némi esély, mert úgy tudjuk, szerepel a neve a Honvédnál azon a listán, mely a lehetséges vezetőedzőket gyűjtötte össze.

Azaz, Fernando is jelölt a posztra.

Ugye a Honvédnál Urbányi István lett a sportigazgató, Dajka László a Kisvárdától csatlakozott a szakmai stábhoz, melyet a bajnokság végéig Pisont István irányít.

Urbányi viszont már többször elmondta, hogy olyan edzőt szeretnének, akinek az egyik fontos tulajdonsága és edzői hitvallása, hogy be tudja építeni a saját nevelésű fiatalokat a csapatba.

És akkor itt érdemes visszaemlékezni rá vagy ismét elolvasni, hogyan kezdődött ez a bejegyzésünk…

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC