DVTK-Puskás: "Elvettek tőlünk két pontot!", Vidi-Loki: egészségre veszélyes - edzői nyilatkozatok

Eléggé kiakadtak a miskolciak szakvezetője.

Forrás:

FRISSÍTÉS: VASÁRNAP, 19.34

Honvéd-FTC 0-0

Giuseppe Sannino (Honvéd): „Két különböző taktika felfogás csapott ma össze. Egy olyan csapat ellen álltunk helyt, amelyik az Európa-ligában és a Bajnokok Ligája selejtezőjében is szerepelt. Ilyen erős és fontos egyesület ellen taktikailag helytállt és bizonyított a Honvéd. Kevés lehetőséget hagytunk a Ferencvárosnak, így megérdemelten szereztük meg az egy pontot.”

Honvéd-Fradi: Gróf kiejtette, Lanzafame figyelmeztetett és sárgított - videó - NB1.hu

 

Szerhij Rebrov (FTC): „Nehéz mérkőzést játszottunk. A Ferencváros ellen mindenki száz százalékot akar nyújtani, a Honvéd is nagyon akarta a győzelmet. Keményen védekeztek, megérdemelten szerezték meg az egy pontot. Nehéz időszakon vagyunk túl, három meccsünk volt hat nap alatt, de most jön egy kis pihenő a válogatott-szünetnek köszönhetően. Amikor ennyien tömörülnek előttünk az sosem könnyű, és a pálya sem volt a legjobb. A második félidőben több jó lehetőséget is kidolgoztunk. Nem egyszerű sok helyzetet kialakítani egy erősen tömörülő csapat ellen, de nekem sokat jelent, hogy fegyelmezett csapatmunkát vittünk ki a pályára. Háromnapos pihenőt kap most mindenki. Hálás vagyok a szövetségnek, hogy jövőre pótolhatjuk a Debrecen elleni mérkőzést, így nem kell az első adandó lehetőségnél játszani. Hetente átlagban két meccset játszunk, így jól jön a pihenő. Gróf megérdemelte, hogy ma kezdő volt, a kupában sok nagyszerű védést mutatott be. Szeretem, ha két jó kapusunk van a keretben. A kapusoknál nagyon fontos az önbizalom. Látom, ahogy Dávid dolgozik az edzéseken, ez alapján megérdemelte, hogy a kapuban legyen ma.

 

A 8. forduló szombati meccsei után a következőket nyilatkozták a vezetőedzők. 

Kisvárda-ZTE 3-3

Miriuta László (Kisvárda): „Az első félidő katasztrofálisra sikerült, buta gólokat kaptunk. A szünetben átszerveztük a játékunkat, jól sült el a kettős cserénk is, nagy javulást láttam a csapatomtól. A második játékrészben már kellő agresszivitással és elszántsággal mentünk előre, sajnos még megvannak a játékunkban azok a 20 perces kihagyások, amik sokba kerülnek.”

Dobos Barna (ZTE): „Érzelmi hullámvasút volt a mai mérkőzés. Az első félidőben megérdemelten szereztünk kétgólos előnyt, a szünet után azonban ritmust váltott az ellenfelünk, keményen, határozottan játszottak, és a beíveléseikkel és fejeseikkel meggyűlt a bajunk. Amikor hátrányba kerültünk, kevesen gondolták volna, hogy sikerül felállnunk, a csapatunk erejét mutatja, hogy kettős emberhátrányban is gólt tudtunk szerezni, és ponttal térünk haza Kisvárdáról.”


DVTK-Puskás Akadémia 1-1

Feczkó Tamás (DVTK): "Elvettek tőlünk két pontot! Jól kezdtük a mérkőzést, két komolyabb helyzetünkből többet is kihozhattunk volna. Utána átadtuk a területet a PAFC csapatának, hogy birtokolja azt, ezzel belekényszerítettük abba területbe, ahol labdát akartunk szerezni. Ez működött, azonban sajnos egyetlen kontratámadást sem tudtunk végigvinni. A második félidőben rendkívül türelmesen játszottunk, az ellenfélnek nem volt területe, hogy megbontsa a védelmünket. A korábbi mérkőzéseken ellenfelünk sorra alakította ki a helyzeteket és lőtte a gólokat, ma azonban pár átlövési kísérleten kívül nem tudtak veszélyeztetni. A játékosaimra büszke vagyok, olyan mentális erőről és taktikai fegyelemről tettek tanúbizonyságot, ami nagyon ritka. Nagyon bosszantó, hogy egy ember munkája elvett tőlünk két pontot, ami ebben a bajnokságban nagyon sokat ér. Nem a játékvezetőre gondolok, hanem a segítőjére. Nem szoktam velük foglalkozni, de több ember egész heti munkáját tették tönkre. Emellett mi is hibáztunk, két pontunkba került ez az órási a hiba. Nagyon motivált és jó játékosokkal dolgozok az edzéseken, ezért könnyű helyzetben vagyok, bárkit cserélek be, bizonyítani akarja, hogy a kezdőcsapatban lenne a helye, nem véletlen, hogy Hasani és Shestakov is jól szállt be a mérkőzésbe."

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): "Számomra nagy szenvedést jelentett a mai találkozó, egyáltalán nem tetszett, amit láttam. Más stílust vártam a hazaiaktól, és ezt nem kritikai éllel mondom, egyszerűen támadójátékot vártunk tőlük, ezért meglepődtünk, hogy beálltak a térfelükre. Nem tudtuk megbontani 90 percen keresztül az ellenfél védekező játékát, és majdnem ráfizettünk erre. Jobban illik nekünk a támadójáték, amit ma kevésbé tudtunk játszani, mint a korábbi találkozókon, ahol domináltunk a széleken. A DVTK védekező blokkját visszalépéssel, mélységből indított ritmusváltással kellett volna bontani, nem vagyok elégedett Urblík és Knežević játékával, akiknek ez lett volna a feladatuk. Sokáig úgy nézett ki, 0-0 lesz a végeredmény, majd majdnem megbüntettek a hazaiak egy végigvitt ellentámadással. Hála Istennek tudtunk egyenlíteni, de maga a mérkőzés nem tetszett.

 

Újpest-Mezőkövesd 1-2

Nebojsa Vignjevics: (Újpest): ""Mindenekelőtt szeretnék gratulálni az ellenfél edzőjének és az csapatának. Nagyon jól építették fel a játékukat és gyönyörű első gólt lőttek. Ez volt tulajdonképpen az igazi problémám, hogy az első gól előtt kifejezetten jól játszottunk, gólhelyzeteket alakítottunk ki, ügyesen tudtuk a támadásokat felügyelni, ez szinte a semmiből alakult ki. Innentől kezdve nagyon nehéz volt ezt a helyzetet megfelelően kezelni. És az által, hogy ez a gól tényleg a semmiből jött, egy nagyon jó kombinációból született, ami látszott, hogy már előre ki volt dolgozva, akár szögletre, akár szabadrúgásra. Ez egy kicsit megakadályozott minket a saját játékunk kibontakozásában. Onnantól kezdve pedig az ellenfél azt játszhatta, amit szeretett volna. A második félidőben egyre inkább veszélyesebbek lettek ezek az ellentámadások, az én csapatom is csak nyomta-nyomta a játékot, próbálta kezelni ezeket a támadásokat, de pont egy ilyenből született a második gól is. A gondunk tehát pont ez volt. Voltak ugyan helyzetek, voltak jók is, de magát a lövési lehetőséget, a támadást nem sikerült megfelelően befejezni. Megesik, hogy néha veszítünk, bár úgy érzem, hogy legalább egy pontot megérdemeltünk volna, illetve a szerencse sem állt mellénk a mai találkozón." (ujpestfc.hu)

Kisvárda-ZTE hozta a legtöbb gólt, Böde nélkül nyert a Paks - eredmények, tabella, videók - NB1.hu

 

Kuttor Attila (Mezőkövesd): "Győzelemre játszottunk most is, ez azonban mindig más-más taktikát kíván meg. Ma sikerült, ami miatt nagyon boldog vagyok. Sokszor elmondjuk, de nagy igazság: nálunk nincs kezdő vagy csere játékos. Játékos van, aki ugyanannyira fontos láncszem, mint a társai. Büszke vagyok a srácokra, gratulálok a csapatomnak!" (mezokovesdzsory.hu)

 

Paks-Kaposvár 2-1
Tomiszláv Szivics (Paks):
"„Ma egy olyan mérkőzést játszottunk, ahol muszáj volt győznünk. Nagy nyomás alatt voltunk, valamint az sem könnyítette a helyzetünk, hogy Bartha és Böde személyében két kiváló játékosunk hiányzott. Egy jó Kaposvár ellen oldottuk meg a feladatunk. Az első félidőben - megannyi szép akciónkat követően - két-három gólt is kellett volna rúgnunk, ehelyett kaptunk egyet úgy, ahogy szoktunk, pontrúgásból. Nem először vétünk ilyen hibát, viszont pozitív, hogy felálltunk belőle, és megmutattuk az igazi karakterünk. A szünetben higgadt maradtam, éreztem, hogy nyerhetünk, és ezt próbáltam átadni a srácoknak. Nyolcvan percig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, a végén pedig, el kell ismerni, a szerencse is velünk volt, hisz’ ellenfelünk kapufát rúgott. Ma lehet, hogy visszakaptunk egy kicsit abból, amit legutóbb hiányoltam. Gratulálok az egész csapatnak, nagyon nehéz helyzetből álltunk fel, a jövőben erre kell építenünk a következő találkozóinkat”. (kép és szöveg:paksifc.hu)

Disztl László (Kaposvár): „Nagyszerű, izgalmas mérkőzés volt, amiben bent volt az is, hogy nyerünk. Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy azt előre elterveztük, vezetést is szereztünk és a gól mellett is volt helyzetünk. A második félidő elejét elrontottuk, egy lepattanó labda, majd egy egyéni hiba után gólt kaptunk. Mindent megtettünk a pontszerzésért, meg is voltak a helyzeteink, de nem sikerült ezeket kihasználni, pedig legalább egy pontot érdemeltünk volna. Nagy szomorúsággal tölt el, hogy nem kapjuk meg azt a tiszteletet sem a játékvezetőktől, sem a médiától, amit megérdemelne ez a csapat.”

 

Vidi-Loki 2-1
Marko Nikolics (Vidi):
„Gratulálok a játékosoknak a mai győzelemhez. A lehetséges 24 pontból 21-et szereztünk nyolc forduló alatt és vezetjük a bajnokságot a válogatott szünet előtt. Megérdemelt győzelmet arattunk ma, de a kispadon ülők egészségére azért veszélyes volt ez a meccs, hiszen ennyi kihagyott helyzet általában megbosszulja magát. Az utolsó percben volt is egy veszélyes szabadrúgása a Debrecennek, de szerencsére ez most kimaradt. A válogatott meghívók miatt a jövő héten 11 emberrel készülünk majd és szombaton a Vasas ellen játszunk egy edzőmérkőzést, utána pedig készülünk a Mezőkövesd elleni bajnokira, amelyet a kövesdiek jó szereplése miatt nyugodtan lehet rangadónak is nevezni. Köszönjük a szurkolóknak a mai biztatást is.”

Herczeg András(DVSC): "Sajnos már a 9. percben gólt kaptunk és ez a harmadik alkalom, amikor ilyen gyorsan vezet az ellenfél. Emiatt megint dupla energiát kellett mozgósítanunk. Ennek ellenére ezt megcsináltuk, egyenlítettünk, helyzetünk is volt az első félidőben. A második játékrészben pontatlanok voltunk, több olyan labda is volt, amit jobban meg lehetett volna játszani. Ekkor megint betalált a Fehérvár, aztán már hiába igyekeztünk támadni, egyenlíteni nem sikerült. Nem tudom, több volt-e a mérkőzésben, de úgy vélem, nem érheti szemrehányás a játékosainkat, mindent megpróbáltak - pedig a félidőben Szécsit sérülés miatt kellett lecserélni. Ez most egy ilyen időszak, sorozatban szenvedjük az egygólos vereségeket. Az apróságok mostanság nem a mi javunkra dőlnek el. Negatív spirálba kerültünk, ezért nem szabad most a távolba tekinteni, mindig a következő találkozóra kell készülni. Gratulálok a Fehérvárnak, és ne írják le a Debrecent sem!" (molfehervarfc.hu)

Legfrissebb híreink