DVTK-Paks: nem bírtak Bödéék Grozavékkal

Kiegyenlített meccset játszottak a csapatok.

Forrás: paksifc.hu

A DVTK BESZÁMOLÓJA:

,,A háromnapos összetartás lezárásaként a bajnoki rajt előtti utolsó félkészülési mérkőzését játszotta a DVTK Üllőn a szintén élvonalbeli Paks ellen. Gheorghe Grozav ismét betalált az ellenfél hálójába, amit az ellenfél egalizálni tudott. Jövő szombaton már tétmérkőzés következik Diósgyőrben a Mezőkövesd ellen.

Felkészülési mérkőzés

Paksi FC - Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Üllő, Városi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Bartis László (Kiss Gergő, Sudicky Bálint).
PFC: Hegedüs L - Osváth, Szélpál N., Lenzsér, Szabó J. - Windecker, Szakály D., Bognár I. - Haraszti Zs., Böde, Hahn. Vezetőedző: Osztermájer Gábor.
DVTK: Antal - Vági, Polgár, Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Shestakov, Molnár G., Grozav - Dražić. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Antal helyett Danilović, Szélpál N. helyett Lorentz, Windecker helyett Csősz, Haraszti Zs. helyet Nagy R., Szakály D. helyett Bertus és Hahn helyett Ádám M. a 46., Böde helyett Sajbán Má. az 57., Molnár G. helyett Rui Pedro, Dražić helyett Ivanovski és Shestakov helyett Hasani a 61., Lenzsér helyett Gévay a 62., Hegedüs L. helyett Rácz G. a 67., Bognár I. helyett Szakály D. a 73., Vági helyett Karan a 77. percben.
Sárga lap: Csősz a 80. percben.
Gólszerző: Grozav (0-1) a 67., Ádám M. (1-1) a 69. percben.

Kulcspillanatok
67. perc:
Ivanovski tette Gheorghe Grozav elé a labdát, aki mintegy 23 méterről kilőtte a kapu bal oldalát, 0-1

69. perc: Ádám Martin egy lepattanó labdával belépett a 16-oson belülre, és 14 méterről, kissé balról nagy erővel a léc alá bombázott, 1-1"

A PAKS BESZÁMOLÓJA:

,,A bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésünket vívtuk.

VI. felkészülési mérkőzés: DVTK - PAKSI FC 1 - 1 (0 - 0) - 2020.08.08.
 
A DVTK kerete 
 
Kezdők:
Antal - Vági, Polgár, Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Shestakov, Molnár G., Grozav - Dražić
 
Cserék: Danilović, Bukrán, Farkas M., Karan, Hasani, Kispál, Zsiga M., Makrai, Rui Pedro, Cortés, Ivanovski
 
Vezetőedző: Feczkó Tamás
 
Csapatunk összeállítása
 
Kezdők:
Hegedüs - Osváth, Szélpál, Lenzsér, Szabó - Windecker, Bognár, Szakály - Haraszti, Böde, Hahn
 
Cserék: Rácz, Lorentz, Csősz, Nagy, Ádám, Sajbán, Bertus, Gévay
 
Vezetőedző: Osztermájer Gábor
 
Változtatások: Lorentz 46’ (Szélpál), Ádám 46’ (Hahn), Nagy 46’ (Haraszti), Csősz 46’ (Windecker), Bertus 46' (Szakály), Sajbán 57' (Böde), Gévay 62' (Lenzsér), Rácz 67' (Hegedüs)
 
Gólszerzők: Grozav 67', Ádám 69'
 
Helyszín: Üllő

A gólok története: Bár az első játékrészben nem született gól, csapatunk négy ziccert is kidolgozott. Először, a huszadik percben Böde indult meg, csatárunk szorongatott helyzetben szinte a felezővonaltól vitte végig a tizenhatos vonaláig a labdát, ahol egy cselt követően centikkel lőtt a kapu mellé. Hat perccel később Hahn kapott egy remek felívelést, amit egy csellel vett át a tizenhatoson belül, majd szintén nem sokkal lőtt a háló mellé. A harmincadik percben kilences számú támadónk villant ismét, a tizenhatos sarkától csavart, de a kapuba tartó labdát Antal nagy bravúrral mellé tudat tolni. Öt minutummal az első félidő vége előtt újból Böde veszélyeztetett megközelítőleg tizennégy méterre a gólvonaltól, lapos, hálóba tartó lövését azonban a diósgyőri hálóőr újfent hatástalanította.
 
A második félidőben tőlünk Ádám előtt adódott először lehetőség, csatárunk Bognár szögletét középen terelte lábbal a kapu irányába, de Danilović sajnos jól helyezkedett, és védeni tudott. A hatvanhatodik percben Bognár találta el jobbról a hosszú oldali kapufát húsz méterről, gyönyörű tekerés volt középpályásunktól. A hatvanhetedik percben megszerezte a vezetést a DVTK, Ivanovski tette Grozav elé a labdát, aki mintegy huszonhárom méterről talált a hálónkba. A hatvankilencedik játékminutumban Ádám egalizált, egy lepattanó labdával lépett be a tizenhatoson belülre, majd tizennégy méterről, nagy erőt beleadva a léc alá lőtt. A hetvenhatodik minutumban Sajában révén a vezetést is megszerezhettük volna, miután csatárunk előtt adódott ziccer egy jobb oldali beadást követően, sajnos azonban a lövését egy önfeláldozó diósgyőri bevetődés blokkolta."

Legfrissebb híreink