DVTK: mikortól készüljön az edzőváltásra Kuttor Attila?

Több kulcsember sem játszhat a Budafok ellen.

Forrás:

Egyre nagyobb bajban van a bennmaradást általában évek óta az utolsó fordulókban kiharcoló DVTK. Zoran Zekic csapata tegnap a Pakstól kapott ki hazai pályán 4-1-re. 

Igen, tudjuk, hogy a diósgyőriek a találkozón Diego Zivulic kiállítása miatt már a 9. perctől emberhátrányban játszottak, ám ha a légiós nem követ el figyelmességi és helyezkedési hibát a paksiak első gólja előtti 11-esnél, akkor teljesen másképpen is alakulhatott volna a találkozó végkimenetele.

A DVTK viszont 5 fordulóval a vége előtt 6 pontos hátrányban van a már bennmaradó helyen lévő ZTE mögött, ráadásul a csapat körül forrong a hangulat. Mint azt az nb1.hu egyedüliként jelezte, a szurkolók nyílt levelet írtak a klubvezetésnek (más lehetőségük nem nagyon van még a kommentelésen kívül a véleményeik kifejezésére, mert a meccseken nem lehetnek nézők a fránya járvány miatt), amire gyakorlatilag egy klubhonlapnak adott nyilatkozatban reagált Sántha Gergely elnök, amiben viszont már arról is beszélt, hogy a legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülniük.

Nyílt levelet írtak a DVTK szurkolói a tulajdonosnak - NB1.hu

 

Ez nyilván a kiesés lenne, és feltételezhetően a vele járó edzőváltás és a játékoskeret kicserélése, hiszen rengetegen kölcsönben szerepelnek a diósgyőrieknél.

DVTK: felkészülés a legrosszabbra - megszólalt az elnök - NB1.hu

 

„Először vagyok hasonló helyzetben az edzői pályafutásom során, és azzal is tisztában vagyok, ha nincs eredmény, akkor az edző az elsődlegesen felelős személy. Még öt mérkőzés maradt hátra a bajnokságból, meg kell ragadni azt a minimális esélyt, ami maradt. Ehhez bátor játék kell, és jobban kell csapatként funkcionálni” - mondta Zoran Zekic vezetőedző a zakó utáni nyilatkozatának a végén, azaz jelezte, hogy tudja, hogy ilyen esetekben edzőváltás szokott bekövetkezni.

A kérdés csak az, hogy van-e most értelme?

Egyrészt lenne, hiszen bajban lévő csapatot ki szokott zökkenteni az apátiából az edzőváltás, de ez már a negyedik ilyen jellegű beavatkozás lenne ebben a bajnokságban a DVTK-nál és a gárda még mindig az utolsó, azaz nyilvánvaló, hogy nem csak az éppen aktuális vezetőedző a bajok forrása.

Másrészről viszont ott van az a tény is, hogy eléggé vagány edző kellene a kispadra, aki bevállalná a Diósgyőr lehetetlen küldetését.

A DVTK a következő körben az utolsó előtti Budafok vendége lesz, ráadásul pénteki meccsen, így alig lenne idő most edzőt váltani egy olyan mérkőzés előtt, melynek a végkimenetele mindkét klub számára fölöttébb sokatmondó lesz a jövőjükkel kapcsolatban.

Ráadásul a kiállított légiós mellett biztosan nem léphet majd pályára Goran Milovic és Stefan Drazic, akik mindketten 5 sárga lappal rendelkeznek.

A budafoki megmérettetés után a DVTK fogadja az ezüstért harcoló Puskás Akadémiát, majd Kisvárdára látogat, az utolsó előtti fordulóban az egyelőre szintén az életéért, de jelenleg nyugodtabban küzdhető Újpestet látja vendégül, majd az utolsó játéknapon a Vidi ellen bizonyíthat hazai környezetben.

Az nb1.hu-hoz egyébként a múlt héten már eljutottak olyan információk, hogy a klubvezetők egyeztettek a jelenleg kispad nélküli Kuttor Attilával, aki legutóbb Mezőkövesden dolgozott, de akkor még arról adtak tájékoztatást az informátoraink, hogy a bajnokság után venné át a gárda irányítását, függetlenül attól, hogy melyik osztályban folytatja a DVTK...

Visszatérve viszont a hátralévő meccsekre: a Vidiben egyébként több olyan játékos van, akik a nyári Európa-bajnokságon is játszhatnak majd, nekik meg valamikor pihenniük is kell(ene) – elméletileg.

FRISSÍTÉS: 17.47

Böde újratöltve: ismét támadóból csinált védőt a zseniális Bognár György - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink