DVTK-DVSC: Vitelki visszatér - ELŐZETES

Ott bizonyíthat, ahol a legjobban szeretik.

Forrás: DVSC

Derbi nem lesz a hétvégén, rangadók viszont igen, ezek közül kiemelkedik a DVTK-DVSC párosítás.

Mind a két csapat rettenetesen jó szurkolótáborral rendelkezik, remek hangulat várható a meccsen. Ráadásul veretlenek az idén a gárdák, így a futball szempontjából is érdekes mérkőzés lesz.

Feczkóék kiesőjelöltből középcsapattá léptek elől, ha tudják tartani a formájukat, akár a dobogó is meg lehet nekik a szezon végén. Az előző fordulóban az előttük tanyázó Puskás Akadémia látta őket vendégül és ha nem hajt végre hőstettet a felcsúti kapus a meccs végén, akkor 3 ponttal távozhattak volna. Azért nincs olyan közel hozzájuk a dobogó, 9 pont a hátrányuk, azonban nem valószínű, hogy a bennmaradásért kell majd küzdeniük a szezon végén, mint az elmúlt években.

A DVTK vezetőedzője így nyilatkozott a meccs előtt:

,,Több szempontból is érdekes mérkőzés vár ránk, hiszen szomszédvárak, a tabella szerint is közel azonos képességű csapatok csapnak össze. A DVSC teljesen más típusú ellenfél, mint a PAFC, ezért az alapjátékunkat nem feledve kicsit variálni kell a taktikán. Az biztos, harcos és jó focit játszó DVSC érkezik vendégségbe. Jól rajtoltak, két élcsapat ellen is pontot szereztek, az Újpestet pedig nagyon megverték. Látványos találkozót várok, mert az biztos, hogy a szerdainál több gólhelyzetet látnak majd a szurkolók. Hazai pályán a saját szurkolótáborunk előtt nem is lehet más célunk, mint a győzelem."

Vitelki Zoltánnal eddig nagyon jól járt a Debrecen. Csapata veretlen idén, már a kiesés sem fenyegeti őket közvetlenül. Merész álmokat még nem szövögethetnek, viszont egy stabil lábakon álló csapatra számíthatnak a szezon végén a Loki-szurkolók.

A DVSC trénere ezt mondta el a mérkőzése előtt:

,,Nem voltam még ilyen szituációban, hogy ellenfélként vezessek Diósgyőrben egy csapatot, de abszolút nyugodt vagyok, sportembernek vallom magam, aki most a Loki sikereiért küzd. A lehetőségeink megvoltak, hogy az első három fordulóban még több pontot gyűjtsünk, de elégedettnek kell lennünk a megszerzett öt ponttal. Tovább emeli a megszerzett pontok jelentőségét az, hogy veretlenek tudtunk maradni három meccsen keresztül, három jó csapattal szemben. Jó szériában van jelenleg a DVTK is, lehet látni, hogy van önbizalmuk a játékosoknak, két győzelem és egy döntetlen után általában a labdarúgók nem remegnek meg. Értelemszerűen a hazai pálya a Diósgyőr mellett szól, de bízom benne, hogy minket is el fog kísérni egy nagy létszámú szurkolótábor. Két jó csapatról van szó, ezen a mérkőzésen apró nüánszok fognak dönteni."

20. FORDULÓ
17.00: Diósgyőri VTK–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)
17.00: Honvéd FC–Zalaegerszeg
17.00: Kisvárda–Kaposvár
17.00: Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd
17.00: Paks–Puskás Akadémia
Újpest–Ferencvárosi TC  – ELHALASZTVA

Legfrissebb híreink