DVSC-Paks: Szivics utolsó értékelése - reakciók

Megérezte a paksi mester.

Forrás:

Honlapunkon is olvashattak arról, hogy véget ért a Szivics-éra a Paks csapatánál. A Tolna megyei együttes szombat este a Loki otthonában szenvedett 3-1-es vereséget. A fiaskó másnapján a paksi vezetőség megköszönte Szivics munkáját. Érdekesség, hogy a szakember a Loki elleni meccs előtt arról beszélt, hogy nagyon fontos ütközet vár a csapatára, élet-halál találkozónak titulálta a hétvégi összecsapást. 

Szivics egyébként a debreceni vereséget követően arról beszélt, hogy együttese gyakorlatilag saját magát verte meg a Nagyerdei Stadionban.

 

"Ilyen meccs után nehéz értékelni bármit. Újra megvertük magunkat. Vártuk a kontrákat, majd egyéni hiba, tizenegyes, majd még egy. A második félidőben uraltuk a játékot, jöttek a beadások, nem lett gól. Ebből a meccsből nem lehetett többet kihozni. Nincs önbizalom a csapatban, ezért következnek az egyéni hibák. Sok mindent át kell gondolni" - fogalmazott Szivics.

 

Herczeg András a Loki fegyelmezett játékára világított rá. Hozzátette, a cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe.

"Megérdemeltük a győzelmet, végig fegyelmezetten és nagyon okosan játszott a gárda, nagyon jól szálltak be a cserék. Kundrát gólt is lőtt. Az első félidőben két góllal vezettünk. A második félidőben a végén volt még gólszerzési lehetőségünk. Nagy alázattal tették a dolgukat a srácot és jól játszottak" - nyilatkozta Herczeg András. 

A meccs összefoglalója: 

Debreceni VSC-Paksi FC 3-1 (2-0)
Debrecen, 2650 néző, v.:
Csonka     
gólszerzők: Szécsi (28.), Kusnyír (33.), Kundrák (60.), illetve Böde (81.)
sárga lap: Kinyik (86.), illetve Windecker (12.), Simon (39.), Osváth (93.)
Debreceni VSC: Nagy S. - Bényei (Kundrák, 57.), Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Szécsi (Pintér Á., 77.), Kusnyír, Csősz, Trujic, Haris - Adeniji (Szatmári, 88.)
Paksi FC: Rácz - Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. (Bor, 83.) - Windecker, Simon Á. (Balogh B., 46.) - Könyves, Papp K., Hahn - Böde

A szemerkélő esőben mindkét csapat sok hibával játszott, helyzetekig pedig egyik gárda sem jutott el az első huszonöt percben. A hazaiak a folytatásban öt perc alatt két gólt is szereztek, a megnyugtató előnyük pedig a szünetig nem forgott veszélyben.


    
A Paks a második félidőben sem tudott változtatni a játékán, a Debrecen pedig az első NB I-es gólját szerző Kundrák Norbert révén növelte előnyét. A hajrában Böde fejes góljával szépítettek a vendégek, de ennél többre nem futotta az erejükből.

Legfrissebb híreink