Dobogón telelne a Mezőkövesd - ELŐZETES

A vonal felett maradnának az atomvárosiak.

Forrás: Mezőkövesd

A bennmaradásért küzdő Paks látja vendégül a szezon meglepetéscsapatát, a Mezőkövesdet.

A Paks az előző hétvégén egy elég rossz sorozatot zárt le, ráadásul nem is akárhogy. Az atomvárosiak a dobogó második helyén tanyázó Vidit győzték le, ez lendületet adhat Bödééknek. Közvetlen veszélyben vannak viszont, mert a már kieső helyen álló Zalaegerszegnek is 14 pontja van.

Osztermájer Gábor így nyilatkozott:

,,Jól játszottunk a múlt héten, mely fontos három pontot ért a Fehérvár ellen, azonban akkor lesz az igazán értékes, ha most szombaton is nyerni tudunk. Ellenfelünk jó erőből álló gárda, ezt igazolja a tabellán elfoglalt pozíciója is. Az, hogy az előző fordulóban kikapott, mi pedig nyertünk, semmit nem jelent. Minden meccsen a végletekig meg kell küzdenünk az egységekért, nem lehet a múltból kiindulni, így abból sem, hogy augusztusban nyertünk Mezőkövesden. Hazai pályán nem lehet más célunk csakis a győzelem, ehhez viszont át kell mentenünk az előző fordulóban mutatott formánkat. Tartozunk szurkolóinknak a hazai sikerekkel, így minden erőnkkel azon leszünk, hogy győzelemmel zárjuk a 2019-es évet stadionunkban, ezzel pedig némileg a középmezőnyhöz közelebb és a vonal felett töltsük az ünnepeket."

A Mezőkövesd mostanában lassulni játszik, legutóbb hazai pályán kaptak ki a DVTK-tól. Ennek ellenére még mindig a dobogón vannak, ám csak akkor telelnek a dobogón, ha pontot vagy pontokat szereznek. Eddig 28 pontot szereztek a bajnokságban, azonban már csak 3 pontra van tőlük a Puskás Akadémia.

Kuttor Attila ezt mondta el a meccs előtt:

,,Korán kezdődő, és hosszúra nyúló őszi szezon végére tehetünk pontot szombat este, amit stílszerűen három pont megszerzésével szeretnénk abszolválni. Nem lesz könnyű, tegyük hozzá, de hát eddig sem volt az egyetlen mérkőzésünk sem, miért lenne másképp ez az évzárón. Szerettünk volna úgy belemenni a Paks elleni találkozóba, hogy egy héttel korábban győzelemmel búcsúzunk el saját otthonunktól, de a futball már csak ilyen, nem mindig happy end a vége. A Diósgyőr hajrában szerzett győztes találata ellenére mégis jól teljesítettünk, végig mi uraltuk a játékot, és sok lehetőséget alakítottunk ki, csak éppen a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az idei utolsó meccsünk előtti napokat többek között erre próbáltuk meg felhasználni, ugyanis szombaton szeretnénk élesebbek lenni az ellenfél kapuja előtt, és értékesíteni lehetőségeinket. Ahogyan fogalmaztam, nem lesz könnyű dolgunk, mert az a csapat, amelyik idegenben legyőzi a Fehérvárt, és még gólt sem kap, az nagyon veszélyes rivális. Tudjuk ezt jól, és tudjuk nyár óta is, amikor veretlenségi sorozatunkat pont a paksiak elleni hazai összecsapáson veszítettük el. Egy kicsit hasonló érzés is van bennem a múlt heti, illetve a szeptember eleji vereségünk kapcsán, ugyanis annak ellenére, hogy egyik mérkőzésen sem tudtunk eredményesek lenni, mindkettőn remekül futballoztunk. Ezek alapján azt tudom mondani, bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni azt a fajta produkciót annyival kiegészítve, hogy ezúttal már valóban gólra is váltjuk helyzeteinket. Ez együtt elengedhetetlen ahhoz, hogy győztesen zárjuk az esztendőt, aminek egy nagyon szép, és kerek befejezése lenne egy Pakson megszerzett három pont."

Legfrissebb híreink