Böde söprögetett - REAKCIÓK

Kiesőjelöltből dobogóesélyes - Bognár György varázslata.

Forrás: paksifc.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Paks 3-1-re verte vasárnap a ZTE-t. A találkozón a paksi védőhiány miatt Böde Dániel csapatkapitány többnyire középhátvédet játszott - ez is szóba került a lefújást követően, az edzői értékeléseknél.

„Elégedett vagyok a győzelemmel és a hozzáállással is maximálisan" - kezdte Bognár György, a paksiak vezetőedzője, akivel elindultak felfelé a tolnaiak: már a harmadikok a bajnokságban, noha egy tabella alján lévő csapatot vett át. "A küzdőszellem kiváló volt, viszont számomra a játék minősége hagyott kívánnivalót maga mögött. A Zalaegerszeg is megpróbált futballozni, amit sikeresen szétromboltunk, de minőségileg építkezni nem nagyon tudtunk, ebben javulnunk kell a jövőben. Voltak jó labdaszerzéseink, amikből el lehetett volna indulni, de azok a húsz-, harmincméteres gyors és pontos passzok hiányoztak ma.

Böde Dániel védő szerepével semmi rizikót nem vállaltam, nem okozott meglepetést a szereplése. Ő egy kész futballista, megvan a fizikuma és a rutinja, valamint a hozzáállása is, hogy megoldja ezt a faladatot, egy percig nem féltettem. Fejesei, helyezkedései mind kiválóak voltak, szeretném olyan feladat elé állítani, ahol ismét örömét leli a játékban, adottságaival pedig több poszton is hasznára van a csapatnak.

 

Pozitív, hogy Dani erre vevő! Hahn az ellenfelek szempontjából rendkívül kellemetlen játékos, nagyon sokat mozog, mindig megtalálja a labda, aktív, így örülök, hogy ilyen szépen halad előre, húszat rúghatna a bajnokság végére. Lenzsér Bence a második félidőre felvette a ritmusunk, így onnantól ő is szépen megoldotta feladatát. A cseréink fontosak voltak, hiszen még mindig vívunk az erőnlétünkkel. Mindenkinek gratulálok a győzelemhez. Egy hétig harmadikok vagyunk, nyilván nem fogunk minden meccset megnyerni, de haladunk tovább" - mondta.

Böde ismét hős lett - NB1.hu

 

Boér Gábor, a ZTE vezetőedzője csalódottan értékelt. "Elmondtam azokat a dolgokat a srácoknak az öltözőben, amiket el kellett. Azt sajnálom, hogy saját magunkat végeztük ki: olyan gólokat kaptunk és akkor, amikor és amilyeneket nem szabad: az első félidő végén és a második játékrész elején. Az első félidőben simán lezárhattuk volna a meccset, sok olyan lehetőségünk volt, amiből be lehetett volna találni. Odaajándékoztuk a győzelmet az ellenfélnek. Sajnos jellemző a csapatra, hogy ha hátrányba kerül, összezavarodnak, nem tudom, ez most miért van. Fontos lett volna, hogy vezessünk a szünetben, de a második félidő ettől függetlenül is katasztrofális volt.

Demjén rosszul döntött, ez előfordul. Fejben mindenki ott van, de most a hátrányban futballozást is meg kell tanulni. Rosszul kezdtünk, de magunkhoz tértünk, és voltak olyan akcióink, amik többre hivatottak. Kár utóbbiért, és a második félidőért is" - fogalmazott.
 

ELŐZMÉNYEK:
 

PAKS-ZTE 3-1 (1-1)

Az NB I 7. fordulójának vasárnapi nyitómeccsén a Paks 3-1-re verte hazai környezetben a ZTE-t. Mintegy 1600 néző láthatta azt, hogy Böde Dániel csapatkapitány a tolnaiak védőhiánya miatt középhátvédként (!) játszik - a támadó fiatalkorában volt, hogy ezen a poszton szerepelt, de most az élvonalban is zseniálisan állt helyt, remekül hatástalanította a válogatottban góllal bemutatkozó, korábbi paksi Könyves Norbertet. Az első félidőben pont Könyves szerezte meg a vezetést a zalaegerszegieknek, ám a szünet előtt Balogh Balázs egyenlített, majd a második játékrész a duplázó Hahn Jánosról szólt. A hazaiaknál újabb fiatal debütált az NB I-ben, méghozzá a nyáron a Puskás Akadémiától a Pakshoz igazoló Sipos Zoltán személyében.
 

A MECCS FŐSZEREPLŐI: BÖDE DÁNIEL ÉS HAHN JÁNOS

Előbbi hátul, utóbbi elöl remekelt - Böde valóban szinte minden párharcát megnyerte a ZTE-támadók ellen, Hahn pedig ott volt, ahol lennie kellett. 


A MECCS KULCSMOMENTUMA: DEMJÉN CSELEZGETÉSE

Hatalmas kapushiba előzte meg a paksiak harmadik gólját, Demjén Patrik cselezgetését használták ki a hazaiak, Hahn emelt az üres kapuba, ezzel eldöntve a meccs sorsát.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

25. perc: Egy távoli, bal oldali szabadrúgást követően Könyvesnek fejelték le a labdát, aki egyedül maradt, és laposan, Hegedüs mellett a kapuba lőtt. 0-1

45+2. perc: Balogh pattogós lövése talált utat a kapuba közelről egy már elhalni látszó támadást követően. 1-1

47. perc: Hahn pofozta a labdát remekül a kapuba egy szögletet követően, a labda megpattant egy ZTE-játékoson is. 2-1

75. perc: Szép kontrát vezetett a Paks egy vendég szöglet után, Demjén ugyan kijött a kapujából, de nem tudta megtartani a labdát, amire Hahn csapott le, és majd’ a felezővonaltól emelt a kapuba. 3-1


KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Paks a Honvédot, a ZTE a Budafokot fogadja.


JEGYZŐKÖNYV:

Paksi FC – ZTE FC 3-1

gólszerzők: Balogh B. 45+2., Hahn 47., 75., ill. Könyves 25.

Paks: Hegedüs – Gévay (Lorentz, 76.), Böde, Lenzsér – Osváth, Balogh, Szakály (Ádám, 46.), Windecker (Sipos, 86.), Bertus – Sajbán (Kulcsár, 63.), Hahn (Nagy R., 76.)

ZTE: Demjén – Kovács (Gergényi, 53.), Lesjak, Bobál, Szépe – Bedi, Sankovic (Dragóner, 67.) – Vass P. (Zimonyi, 88.), Szánthó (Koszta, 53.), Szalai (Tanasin, 53.) – Könyves
 

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink