Amikor a Gyirmót legyőzte az AS Romát - visszaemlékezés

Most a Lokira vár hasonló feladat.

Forrás: AS Roma/Twitter

2015 júliusában az olaszországi Pinzolóban felkészülési meccset játszott egymással az AS Roma és az akkor még az NB II-ben szereplő Gyirmót, melyet a magyar csapat nyert meg 2-1-re.

Így utazott a DVSC az AS Roma elleni meccsre - videó - NB1.hu

 

A találkozón már a második percben megszerezhette volna a vezetést a Gyirmót, ám ekkor még hárított a kapufa. A 28. percben azonban már sikerült bevenni a római kaput, Beliczky egy remek összejátékot követően, a tizenhatoson belülről bombázott a hálóba. A szünet után megduplázta az előnyét a Gyirmót, Beliczky passzát követően Simon Attila vette be a hazaiak kapuját becsúszva. A Rómának már csak szépítésre futotta, a 69. minutumba Destro talált be egy fejes után.

A vezetőedzők így nyilatkoztak a meccs után:

Rudi Garcia (AS Roma): „Gyűlölök veszíteni, még akkor is, ha tudom, nagyon nagy terhelést kaptak a játékosaim az edzőtábor alatt, így fáradtak voltak. Ennél többet kellett volna nyújtani. A fiatalokkal elégedett vagyok, mindent kiadtak magukból. Hogy a ma látott négy–kettő–három–egyes hadrendet tétmérkőzésen is bevetjük-e? Elképzelhető, de ma részben a sérülések miatt alkalmaztam ezt.”

Bene Ferenc (Gyirmót): „Egy olyan nagy élményen vagyunk túl, aminek feltétlenül erőt kell adnia a folytatáshoz, A játékosok bebizonyították maguknak is, hogy szervezettséggel, bátorsággal és hittel sokra képesek. Továbbra is a bajnokságra készülünk, de büszke vagyok a játékosokra, igazi sportemberek.”

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AS ROMA (olasz)–GYIRMÓT FC GYŐR 1–2 (0–1)

Pinzolo, Olaszország. 4000 néző.
ROMA: 1. félidő: De Sanctis – Maicon, Leandro Castán, Yanga-Mbiwa, Ashley Cole – Ucan (Machin 32), Paredes – Iago Falqué, Iturbe, Gervinho – Totti. 2. félidő: Pop – Anocic, Calabresi, Capradossi, Di Livio – Paredes, Machin, Ndoj – Sanabria, Vestenicky, Destro. Vezetőedző: Rudi Garcia
GYIRMÓT FC GYŐR: Sebők Zs. – Nagy S. (Bohner, 55.p.), Lázár Pa., Balogh B. (Lengyel, 10.p.), Völgyi (Présinger, 68.p.) – Madarász, Kiss M., Paku, Szegi (Molnár M., 75.p.) – Beliczky (Hajba, 81.p.), Simon Attila (Farkas, 55.p.) Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólszerzők: Destro (69.), ill. Beliczky (28.), Simon Attila. (50.)

A mai napon a DVSC fog összecsapni az AS Romával, a találkozó este 19 órakor kezdődik.

Legfrissebb híreink