A Kisvárda és a Vasas is távozót jelentett be

Helyzetjelentés a paksi sérültekről.

Forrás: vasasfc.hu

A KISVÁRDA KÖZLEMÉNYE:

"Távozik az aktuálisan eddig a pillanatig egyhuzamban a legrégebb óta Kisvárdán futballozó játékosunk, Gosztonyi András. A 31 éves szélsőnek lejárt a szerződése, amit a felek nem hosszabbítanak meg.

Az U20-as világbajnoki bronzérmes Gosztonyi András 2016 nyarán érkezett a lengyel élvonalbeli Slask Wroclawtól az akkor NB II-es Kisvárdához, ahol elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy csapatunk 2018-ban feljutott az élvonalba. Goszi további két éven keresztül alapembernek számított az NB I-ben is, második kisvárdai játékosként érte el az ötven meccses jubileumot. A 2020 júniusában elszenvedett sérülése után már nem tudott folyamatos játéklehetőséghez jutni az élvonalban, ebben az idényben már jobbára az NB III-as csapatunkban szerepelt. Távozó játékosunk az NB I-ben 59 meccsen szerepelt kisvárdai mezben, 2875 percet töltött a pályán, öt gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott. Az NB II-es mérkőzésekkel együtt 108 kisvárdai bajnokit játszott, azokon 15 gólt ért el.

Sosem titkolta, hogy sokat kapott Kisvárdától, többször állt jótékonysági kezdeményezések élére, az első Covid-időszakban az elsők között segítette pénzadománnyal a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházat. Teljesítményével és emberi tulajdonságaival örökre bezárta magát a szívünkbe és – minek is tagadná –, ő is a kisvárdai embereket és a klubot. Az itteni éveket soha nem fogja tudni elfelejteni, és nemcsak azért, mert pályafutása során itt töltötte el a leghosszabb időt, hanem mert két fia, Barnabás és Benedek születési helye erre mindig emlékeztetni fogja.

A klubtól is nehéz szívvel engedjük el Goszit, de az élet és a futballista pályafutás már csak ilyen, olykor szembe kell nézni a távozással.

„Köszönöm szépen ezt a hat szép évet, amely során részese lehettem Kisvárdán a klubtörténetnek, külön is Révész Attila sportigazgatónak, aki megadta számomra ezt az esélyt. Örökre a szívembe zártam a várost, a klubot és a szurkolókat, remélem, a búcsúm nem végleges, és találkozunk még” – köszönt el kissé elérzékenyülve Gosztonyi András.

Goszi! Mi is mindent köszönünk, további pályafutásodhoz sok sikert kívánunk, ahogy a magánéletedhez is!"

GOSZTONYI ANDRÁS

NB I-es mérkőzéseinek/góljainak száma: 209/19

Kisvárdán játszott tétmérkőzéseinek/góljainak száma: 147/24
Az NB I-ben: 59/5
Az NB II-ben: 49/10
Az NB III-ban: 26/6
A Magyar Kupában: 13/3

A VASAS BEJELENTÉSE:

"Kovács Milán Gyirmóton folytatja

A két klub megegyezett, a Gyirmót FC Győr megvásárolta középpályásunk játékjogát.

2018 nyarán klubunk három éves szerződést kötött a Vasas Kubala Akadémia - akkor mindösszesen 19 éves - játékosával, melyet egy évvel később 2023. január 1-ig meghosszabbítottunk. 2021 júliusában Milánt a több játéklehetőség érdekében kölcsönadtuk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatához, az idei nyári átigazolási időszakban pedig a Gyirmót FC Győr együttesének értékesítettük a labdarúgó játékjogát.

Kovács Milánnak köszönjük az eddigi közös munkát, további pályafutásához sok sikert kívánunk!"

Korábban már jeleztük, hogy Jova Levente meghosszabbította a szerződését, részletek itt

A PAKS BESZÁMOLÓJA:

"Papp Kristóf egy rossz földre érkezést követően külbokáját törte a tavalyi bajnokság huszonharmadik fordulójában. A műtétre aztán március 18-án került sor, mely során a szárkapocscsontnál egy fémdarabot nyolc csavarral rögzítettek, ami a minél kedvezőbb gyógyulást biztosította játékosunk számára.     

„Végigdolgoztam az egész szünetet, és szerencsére teljesen felépültem a kezdésre. A héten még fokozatosan szállok be a többiekhez, de ennek ellenére minden a legnagyobb rendben. Semmi fájdalmam nincs, még a sok terhelés ellenére sem, amit a rehabilitáció utolsó szakaszában csináltunk. Bízom benne, hogy a felkészülés kemény szakaszára is jól reagál majd a lábam, aztán természetesen nem lehet más célom, mint hogy rendre a kezdő tizenegybe verekedjem magam, és ott segítsek a csapatnak hétről hétre” - így kiváló középpályásunk.   

Pethő Bence a májusban mögöttünk hagyott évad huszonhetedik fordulójában sérült meg a Bozsik-stadionban. Jobb térde mindkét oldalán leszakadt a porc, az operációra április 11-én került sor.   

„Nálam is minden a legnagyobb rendben. Szinte én sem álltam le a nyárra, próbáltam a lehető legerősebb állapotba hozni a lábam a kezdésre. Úgy érzem, ez sikerült, viszont azért a különmunkát nem hagyom még el. Felettébb boldog vagyok, hogy a csapattal tudtam kezdeni a felkészülést, jelenleg azon dolgozom, hogy mihamarabb behozzam a lemaradásom” - nyilatkozta fiatal csatárunk. "

FRISSÍTÉS:

14.39:

A Gyirmót is bejelentette Kovács Milán érkezését, cikkünk itt található. 

Legfrissebb híreink