A játékvezető tökéletes döntése nélkül is lazán verte volna a Fradi a Paksot - videó

Böde Dániel pontosan azt kapta, amit megérdemelt.

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

NB I, 17. forduló

FTC–Paks 4-0 (2-0)

Groupama Aréna. Játékvezető: Iványi Zoltán

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Otigba, Civic – Haratin, Sigér (Vécsei 77.) – Zubkov (Varga 70.), Isael, Tokmac (Lodico 70.) – Boli. Vezetőedző: Sergei Rebrov

Paks: Rácz – Kulcsár, Lenzsér (Szélpál 83.), Gévay, Poór, Szabó – Balogh, Kecskés (Szakály 60.), Bertus – Böde, Könyves (Szendrei 73.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor

Gólszerzők: Zubkov (3., 65.), Boli (43.), Isael (51.)

Sárga lap: Sigér (19.) illetve Lenzsér (53.), Kecskés (56.), Poór (61.), Szabó (62.)

 

„A tavasz a mérsékelt öv egyik évszaka. A trópusi éghajlatú tájakon nem létezik. Tavasszal felélénkül az élet, virágba borulnak a növények, kizöldellnek az erdők és a mezők. A Föld északi féltekéjén március, április és május, míg a déli féltekéjén szeptember, október és november a tavasz hónapjai.”
(a tavasz hivatalos deffiníciója)

Fagypont és január vége volt akkor, amikor Iványi Zoltán sípjelére kezdetét vette a 2019/2020-as bajnokság tavaszi szezonja. Nagyjából félház lehetett csak a Groupama Arénában, és ez egyértelmű, hogy nem az FTC 2019-es szárnyalásának és Böde Dániel, ellenfélként való visszatérésének szólt, hanem annak, hogy tél van, ráadásul kőkeményen.

„MECCSNAAAAP!”

Fogadott Péter Messenger-üzenete pont az ébredésem pillanatában, majd egyből megkérdeztem tőle, hogy a neje és a gyerekei is jönnek-e a mérkőzésre, de ő a frankót válaszolta, hogy ők nem, mert lányok és nekik hideg van.

Tökéletesen utalt a lényegre: lehet, hogy a pályák talajai már fűtöttek, de a stadionhoz vezető utak és a lelátók meg nem.

Amikor 1 órával a kezdés előtt a Fradi Médiától megkaptam a kezdőcsapatokat, a következő szempontok szerint futottam végig a listát:

Kezd-e Böde Dániel – kezdett
Pados-e Vécse Bálint – pados volt
Benne van-e a keretben Somalia – nem volt

Haladjunk továbbra is sorjában, csak most már részletesebben.

A mérkőzés egyik pikantériája az volt, hogy a nyári, önkéntes távozása után először tért vissza ellenfélként a Groupama Arénába Böde Dániel. Böde ugye a fradisták legnagyobb kedvence (volt) éveken át, a klub vezetői a nyáron rábízták a döntést, hogy marad-e, vagy a több játéklehetőség miatt távozik és aláír Paksra.

Böde az utóbbi mellett döntött, és nagyon helyesen kedvesen, örömmel fogadta mindenki. Még a lelátón helyet foglalók is, annak ellenére, hogy alapesetben nem túl szerencsés a Fradiból egy másik magyar csapatba igazolni, pláne saját döntés miatt. Egyébként a meccs végén is az ő nevét skandálta az egész aréna!

A Paks viszont a Böde-faktor nélkül sem unszaimpatikus egyetlen fanatikusnak sem, mert csak magyarokat alkalmaz, amiért továbbra is minden elismerést megérdemel.

Élő közvetítés és a gólok története a 17. forduló meccseiről - NB1.hu

Közvetítésünk percenként automatikusan frissül!

Vécsei és Somalia esete abból a szempontból érdekes, hogy Szerhij Rebrov vezetőedző csütörtökön az nb1.hu-nak azt mondta, hogy Somalia izomzata még nem áll készen a 90 perces bevetésekre, míg a Svájcból hazatért magyarról kijelentette, kezdi egyre jobban megérteni az általa kért játékfelfogást. Azaz, már előre sejtette, hogy a légiós még nem lesz a keretbe sem benne, míg honfitársunk már ott lesz a mérkőzésen, de nem kezdőként.

Amint elkezdődött a találkozó, a hazaiak egyből nekiestek a Paksnak, és ebben az égvilágon semmi meglepetés nem volt. Egyrészt azért, mert a címvédő és listavezető fogadott egy bentmaradásért küzdő gárdát, másrészt azért, mert az FTC fanatikusai mindig is ezt várják el a kedvenceiktől.

A 3. percben meg is szerezték a vezetést, Tokmac bal oldali centerezése után Zubkov 8 méterről talált a kapuba. 1-0!

A Fradi vezető gólja a Paks ellen

Nem egészen három percre volt szükség az NB I-es tavasz első góljához! A Ferencvárosi Torna Club Zubkov góljával szerzett vezetést a PAKSI FC elleni az...

Az előny után is próbált domináns maradni a Ferencváros, Rebrov játékosai már az ellenfél térfelén igyekeztek labdát szerezni. Az látszott, hogy a tolnaiak talán még annál is jobban megbíznak Bödében, mint a tudomány által valaha bebizonyított összes tényben. Szinte minden labdával őt keresték és az erőcsatár igyekezett is meghálálni mindezt.

Próbálkozott átlövésel (védőről ment szögletre), beadás után fejjel helyzetet teremteni az érkezőknek és indítani is, de egy picit mindig hiba csúszott a számításaiba, pontosabban a kivitelezésébe.

Iványi játékvezető viszont a Fradi és a saját maga szempontjából is jó döntést hozott meg a 41. perc végén. Történt, hogy a paksi térfél jobb oldalán Lovrencsics csapatkapitány került a földre, és hiába reklamált ő is és a publikum is, a spori nem látott okot a beavatkozásra (nem is kellett volna fújnia), így a labda a középen helyezkedő Sigérhez került, akinek remek indítása után Boli kettőre növelte a listavezető előnyét. 2-0!

Boli növelte a Fradi előnyét

Boli növelte kettőre a Ferencvárosi Torna Club előnyét a Paks ellen.2️⃣-0️⃣ Vajon van annyi Bödéékben, hogy talpra álljanak innen? Itt megtudod:...

Miután a Fradi Tábor kiörülte magát és bemondták a gólszerző nevét a vendégszektorból felharsant a „Ria, Ria, Hungária!” rigmus.

Fordulás után ott folytatódott a játék, ahol az elsőben abbamaradt. A Fradi irányított és igen hamar gólt szerzett ebben a játékrészben is. Isael jobbról ívelt úgy a kapu előterébe szabadrúgásból, ahogyan az az Óbudai Álmoskönyvekben is olvasható. A labda a kapu felületére tartott, de Rácz kapusnak elsőként arra kellett figyelnie, beleérnek-e a középen érkezők, akik viszont lemaradtak a labdáról, így már ő sem tudott közbeavatkozni. 3-0!

Isael gólja a Paks ellen

A második félidőt is góllal kezdte a Ferencvárosi Torna Club: Isael szabadrúgásába senki nem ért bele, ez zavarhatta meg a paksi kapust. Élő...

A három pont sorsa egyébként nagyjából már az első Fradi-gól után eldőlt, onnantól kezdve a kérdés csak az volt, mennyi lesz a két gárda közötti különbség. Éppen emiatt egyáltalán nem volt meglepő, hogy még a hajrá előtti percekben meglett a negyedik hazai találat, Zubkov duplájának köszönhetően. 4-0! 

Zubkov második gólja a Paks ellen

Zubkov másodszor is betalált a Paksnak, ezzel be is jelentkezett Feczesin őrizetlenül hagyott gólkirályi trónjára. Élő közvetítés: http://bit.ly/2TZq69Z

A 77. percben bemutatkozhatott Vécsei (Gastón Lodico is, aki pár perccel korábban lett becserélve), aki Sigárt váltotta.

A Ferencváros teljesen megérdemelt győzelmet aratott, a két gárda gyakorlatilag egy pillanatig nem volt egy súlycsoportban. Ilyenkor azt is szokták ám állítani, hogy osztálykülönbség volt a küzdő felak között.

Május végére végleg kiderül, hogy a bajnoki osztályok besorolásánál is így lesz-e...

FRISSÍTÉS: 17.47

Rebrov megdicsérte a visszatérőt, Böde mellé csatár kell - reakciók - NB1.hu

Teljesen megérdemelten és nagyon magabiztosan verte meg 4-0-ra a Ferencváros a Paksot 2020 első magyar tétmeccsén. És ezzel az állítással a két gárda vezetőedzője is egyetért. Osztermájer Gábor, a Paks trénere értékelt elsőként a sajtótájékoztatón, aki kapásból elismerte az nb1.hu felvetésére, hogy már az első gól után eldőlt a három pont sorsa.


 

Legfrissebb híreink