A Honvéd edzője szerint sok más országban váltottak volna

Évértékelőt adott a kispestiek vezetőedzője.

Forrás: Honvéd

Mozgalmas féléven van túl a Honvéd, ezt az időszakot foglalta össze Olaszországból Giuseppe Sannino.

Nehezen indult a szezon Kispesten, ám már sikerült rendezni a sorokat. Az új tulajdonosok igyekeztek a lehetőségeikhez mérten minden támogatást megadni. A mester szerint a nemzetközi porondon is jól teljesítettek, ahonnan érdekes körülmények között estek ki.

Kiemelte a szurkolók és vezetőség kitartását, akik a rossz eredmények ellenére is kitartottak a stáb mellett és képesek voltak túllátni ezen. A hűségnek meg is lett az eredménye, hiszen a csapat összeszedte magát és az élmezőny közelében telel. A Magyar Kupában is állnak még és az eddig lerakott alapokra építkezve, elérhetik a kitűzött célokat.

A hazájában töltött pihenő is munkával kezdődött, meghívást kapott az olasz állami tv-től és rádiótól, ahol a magyarországi munkája volt a téma. Az egyik legerősebb bajnoksággal rendelkező Olaszországban egyre nagyobb figyelem irányul az NB I-re, Sannino is igyekezett a jó hírét vinni a magyar ligának.

Végezetül az olasz tréner elmondta, hogy mi adott neki hitet és erőt akkor, amikor nem ment a játék:

 

,,A játékosaim! Kőkemény munkát végeztünk és a visszajelzéseik biztosítottak minket arról, hogy mindannyian azt gondoljuk, jó úton járunk, valamint hiszünk az elvégzett munkában. Ez segített nekünk a nehéz időszak alatt. Ahogy az interjú elején is említettem, tisztában voltunk azzal, hogy nehéz dolgunk lesz, arra azonban mi sem számítottunk, hogy a szezon elején ennyire nem jönnek az eredmények, minden rossz megtörtént velünk, küzdelmes időszak volt, az biztos. Ezért is köszönöm a klubvezetésnek a türelmet, hiszen sok más országban elgondolkoztak volna a vezetők az edzőváltáson egy ilyen kezdés után, szerencsére a Honvédnál nem így történt, a folytatás pedig bizonyította, tényleg jó úton járunk."

Legfrissebb híreink