Zeta-MOL Fehérvár FC: tételt cáfolt a Vidi!

Milanov-Nego, Milanov-Nego, Milanov-Nego, Juhász és Huszti!

Forrás:

Európa-liga selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
Zeta (montenegrói)-Fehérvár FC 1-5 (1-3)
Gradski Stadion, Podgorica, v.: Vadachkoria (georgiai)
gólszerző: Goranovic (18.), illetve Nego (3., 12., 23.), Juhász (86.), Huszti (93.)
sárga lap: Pátkai (58.), Nikolov (64.)
Zeta: Akovic - Tuzovic, D. Vukcevic, Ceklic, Sekulic - Milojko, S. Krstovic (Lambulic, 76.) - Goranovic, S. Vukcevic (Yamoah, 59.), Bosnjak - I. Vukcevic
MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Juhász, Elek, Stopira - Pátkai (Petrjak, 61.), Nikolov, Hadzic - Nego, M. Scepovic (Futács, 80.), Milanov (Huszti, 64.)
 
 
Nemzetközi és egyéb kupameccseken megszokott dolog, hogy a hazai gárda mindent megtesz azért, hogy már a mérkőzés elején kapujához szegezze a vendégcsapatot és megszerezze a hőn áhított gólt vagy gólokat, melynek/melyeknek köszönhetően nemcsak az első meccsre, hanem a visszavágóra is nagy befolyást gyakorol.
 
A Vidi viszont bebizonyította, hogy ez a tétel nem mindig igaz, mert ha az esélyesebb csapatnak idegenben is van esélye már az elején dominálni, gólokat szerezni és ezáltal gyakorlatilag eldönteni a továbbjutás sorsát, akkor ezt meg kell tennie.
 
És a már Mol Fehérvár FC-nek hívandó csapat meg is tette.
 

null

null

A 3. percben Milanov, bal oldali beadása után lőtt Nego a bal alsóba, majd 9 perccel később, közelről bikázva duplázott az NB I egyik legjobbja, ezúttal is Milanov beadása után. Kisebb riadalmat ugyan okozott, hogy a hazaiak hamar szépítettek, de aztán megint Milanov passzolt Negóhoz, aki ezúttal 14 méterről lőtt szép gólt.
 
Ezután magabiztosan őrizte az előnyét a Vidi, a 61. percben Petrjak is beállt, majd Huszti beadása után Juhász rendezte le egy védhetetlen fejessel nemcsak ennek a mérkőzésnek, hanem az egész párharcnak a sorsát. Huszti álomszerű szabadrúgásgólja meg a hab volt a tortán a 90+3. percben.
 
A Vidi ismét jelezte az Európa-ligának, hogy akárcsak tavaly, most is komoly tervei vannak a sorozatban!
 

Legfrissebb híreink