Újpest-Basel: idiotizmus a sajtótájékoztatón

A svájci edző eléggé magabiztos.

Forrás: Simon Zoltán

Sajtótájékoztatót tartott a Basel és az Újpest a csütörtöki Konferencia Liga meccsük előtt, mind a két csapatot a vezetőedzők és egy-egy játékos képviselték.

Patrick Rahmen (Basel): ,,Nyíltsisakos küzdelemre számítok, nyilván mind a két csapat feltérképezte egymást. Tisztában vagyunk vele, hogy gólerős csapattal állunk szemben. Nagyon intenzív meccsre várok.”

Az nb1.hu az alábbi kérdést tette fel a Basel vezetőedzőjének:

Az előbb említette, hogy az Újpest gólerős csapat, azonban eddig 13 gólt rúgott a Basel és egyet kapott. Mennyire gólerős a Basel, és várható-e, hogy olyan bátran fognak-e játszani, mint eddig?

,,Természetesen nem fogok mindent elárulni, de az biztos, hogy nagyon intenzív lesz a meccs. Az első perctől határozottan ás rámenősen fogunk játszani. Nagyon innovatívan játszunk, amivel sok fejfájást okozunk az ellenfeleinknek.”

Ennek az okaira egy kicsit bővebben is kitért a tréner, elmondása szerint nagyon kompakt a védelem és a támadószekció egyaránt. Sokat mozognak és futnak, hogy megakadályozzák a helyzeteket.

Arra a kérdésére, hogy hány százalék esélyt lát a továbbjutásra, így válaszolt Rahmen:

,,Örülök neki, hogy két mérkőzésen dől el a továbbjutás, mert így ki lehet javítani az esetleges hibákat. Nagyon kemény meccs lesz a holnap. Arra számítok, hogy mi jutunk tovább, de százalékos becslésekbe nem szeretnék bocsájtkozni.”

Michael Oenning (Újpest): ,,Nagyon örülök annak, hogy eddig eljutottunk. Nagyon vonzó, komoly múlttal rendelkező csapat ellen léphetünk pályára, aminek nem csak a múltja, de a közelmúltja is fényes. Igazán nagy megtiszteltetés. Szeretnénk addig eljutni, ameddig csak tudunk. Van egy meccstervünk, nagyon várjuk a holnap este 9-et.”

Katona Mátyás (Újpest): ,,Az a célunk, hogy továbbjussunk, mindenki sikerre éhes. Győzelmi szándékkal lépünk majd pályára.”

A lilák vezetőedzője elmondta, hogy Beridze nagyon komoly izomsérülést szenvedett, ezért egy-két hétig biztosan nem áll majd a csapat rendelkezésére. Hozzátette, hogy megpróbálják majd pótolni, de részletekbe nem ment bele.

Az nb1.hu az alábbi kérdést tette fel Michael Oenningnek:

Mennyivel és miben jobb a Basel, mint a Vaduz?

,,Természetesen össze lehet hasonlítani a két csapatot, de az nem válik a javunkra. A Vaduz a másodosztályban, míg a Basel első osztályban szerepel. Mindkét meccset le kell játszani, hogy véleményt mondhassunk. Az, hogy nagyon jó ellenfelünk van, azt kívánja meg, hogy azonnal keményen beleálljunk a meccsbe. Tény, hogy a Basel jobb, mint a Vaduz, de ez nem azt jelenti, hogy ne lenne esélyünk. Az első találkozó után majd többet tudok mondani. Egy a lényeg, hogy száz százalékban fokuszáljunk, és a legjobbunkat kell nyújtanunk.”

Az nb1.hu az alábbi kérdést tette fel Katona Mátyásnak:

Az ellenfél edzője kijelentette, hogy továbbjutnak. Így lesz?

,,Ez a kijelentés egy plusz motiváció a csapatnak, de elég erősek vagyunk ahhoz, hogy meglepetést okozzunk”.

Az Újpest mestere egyet értett abban a játékosával, hogy a meglepetés benne van a meccsben. A Basel vezetőedzőjét egyébként ismeri a tréner, mert Hamburgban ugyanazon időszakban dolgoztak.

Oenningtől megkérdezték, hogy megvan-e a liláknak az 1 százalék esélye, hogy továbbjusson, amire eléggé szellemesen válaszolt:

,,Ha azt mondanám, hogy száz százalék, akkor biztosan idiótának nevezne, míg ha ön mondaná azt, hogy csak egy százalék az esélyünk, akkor én viszonozhatnám ezt a jelzőt. Azt javaslom, hogy játsszuk le a meccset, aztán meglátjuk, hogy hogyan tovább.”

A kérdésen egyébként a tréner és a játékos is nevetett egyet.

Végezetül Oenning elmondta, hogy nem számít közönségszórakoztató meccsre, valamint kell még egy kis idő a csapatának. Ennek ellenére jó úton haladnak, de még csak a kezdőlépéseknél tartanak.

Legfrissebb híreink