Szuperkupa: megérkeztek a Sevilla-szurkolók – FOTÓK

Méghozzá a Ferihegyre.

Forrás: Réti Zsolt

Ma este a Puskás Arénában rendezik meg az európai Szuperkupát, a BL-győztes Bayern München ellnfele az El-győztes Sevilla lesz.

A találkozóra végül mintegy 500 Sevilla-fan érkezett meg a tervezett 3000 helyett, az andalúzok közleményükben azt is leszögezték, hogy túl szigorúnak ítélik meg a járványügyi-előírásokat Magyarországon, ezért sem éltek a 3 ezer fős lehetőséggel a drukkereik, és persze a magassá vált fertőzésszámok miatt sem.

Az andalúzok csak két, 5 napon belül elkészített negatív teszttel léphettek be az ország területére, Ferihegyről buszokkal vitték el őket, az nb1.hu úgy tudja, a Hősök terére.

A Sevilla-fanok érkezésénél csak az nb1.hu volt ott.

Fontos tudni még, hogy az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján a hvg.hu jelentése szerint Lakatos Tibor ezredes a következőket jelentette be:

A külföldi szurkolóknak öt napon belül készült két negatív PCR-tesztet kell bemutatni a határátlépéskor, vagy a rendezvény előtti három napban készült egy negatívat, de utóbbi esetben 72 órán belül el kell hagyni Magyarországot.


Letesztelték a Sevilla és a Bayern München teljes személyzetét is, itteni tartózkodásuk során buborékban vannak, nem érintkezhetnek senkivel.

A magyar rendőrség kapcsolattartóit is letesztelték.

A jegyek értékesítésnél figyeltek arra, hogy csak olyanok ülhessenek egymás mellé, akik egy közösséget alkotnak.

A nézőknek a beléptetéstől kötelező maszkot viselniük.

Nagy létszámú mentőkapacitás, egészségügyi sátor is rendelkezésre áll a stadionnál.

A Németországból és Spanyolországból érkező szurkolókat is együtt tartja a rendőrség: a spanyolok charterjárattal érkeznek, a németek számára pedig külön parkolót jelöltek ki.

És akkor most jöjjenek Réti Zsolt fényképei:

 

Az nb1.hu tegnap is ott volt a Puskás Arénában!

Legfrissebb híreink