Partizan-Crvena: keményen adtak a koronavírusnak - HELYSZÍNI RIPORT

Újabb, felfoghatatlan élmény Belgrádban. KÉPEK!

Forrás: Réti Zsolt

Megváltoztathatatlan tény, hogy a világ legfontosabb meccseit, így rangadóit is Magyarországon rendezik, de el kell ismerni, és nem is feltétlenül kényszerből, hogy azért más országokban is vannak ám jó kis derbik.

Ezek közül a kiemelkedők közé tartozik Belgrád két gigászának, a Partizannak és Crvenának az ütközete (és emiatt ideje volt újra elkezdeni a külföldi utazásokat, a médiumok közül elsőként). 

Most a szerb kupa elődöntőjében találkoztak egymással. Tavaly a fináléban csaptak össze egymással, akkor a Partizan nyert 1-0-ra, és most is, így a Vojvodina ellen játszhatja majd a döntőt. 

A Crvena sem lehet ugyanakkor feltétlenül szomorú (nyilván azok minden egyes derbi elveszítése után, ezért eláruljuk, képletesen értettük a zárójel előtti kijelentést), mert már eleve bajnokként állt ki a tegnap esti összecsapásra. Egyébként a tegnapi és a bajnokságban történt események miatt a Topolya indulhat az Európa-ligában.

De térjünk vissza a rangadóra. Szerbiában a koronavírus-járvány miatt három hete kábé letartóztatták az embereket, ha csak kimerészkedtek az utcára, ennek a vasszigornak tegnap nyoma sem volt Belgrádban. Az emberek semmilyen szociális távolságtartást nem erőltettek, maszk néhány drukkeren volt csak, a rendőröknek kötelező volt, a biztonságiak közül meg csak néhányan viselték.

A 32 ezres stadionba elméletileg 20 ezer embert engedtek be, mindenkinek meg lehet a véleménye arról, mennyien voltak a mérkőzésen.

Azon a mérkőzésen, melyre felesleges több karaktert elcsépelni, mert beszéljenek innentől kezdve inkább a képek, amiket Réti Zsolt készített.

 

Legfrissebb híreink