Orbán Viktor véleménye a Szuperligáról

A miniszterelnök szerint a futball mindenkié.

Forrás: Juventus/Facebook

A magyar miniszterelnök üdvözli az UEFA, a labdarúgás európai szervezetének azon álláspontját, amely határozottan kiáll az európai Szuperliga létrehozására irányuló törekvések ellen, és hitet tesz a sportág európai szintű egysége és a szolidaritás elve mellett - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

 

 

Magyarország meggyőződése, hogy a világ legnagyszerűbb játékának szépségét és emelkedettségét éppen az adja, hogy ez a sportág mindenkié, és nem sajátíthatják ki maguk számára a leggazdagabbak - húzta alá Orbán Viktor.
    

 

Leszögezte: Magyarország támogatja az UEFA-t és a FIFA-t, valamint az MLSZ-t a szövetségi versenyek integritásának védelme érdekében, akár nemzeti, akár európai szinten.
    
Az európai szövetség (UEFA) az angol, az olasz és a spanyol tagszövetségével együtt már a hivatalos bejelentés előtt, vasárnap elítélte a Szuperliga létrehozását. Az UEFA súlyos szankciókat helyezett kilátásba és közlése szerint minden erejével igyekszik megakadályozni az új bajnokság elindulását. Az UEFA és a nemzetközi szövetség (FIFA) mellett Boris Johnson brit miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök is kritizálta a Szuperliga életre hívását.

KORÁBBAN:

Szuperliga: új fejezet kezdődhet az európai futballban - részletek - NB1.hu

FRISSÍTÉS:

11.55:

Szuperliga: friss részletek a várható menetrendről - NB1.hu

13.08:

Szuperliga: teljesen kiakadt a Manchester United legendája - NB1.hu

13.42:

Szuperliga: a FIFA közleménye, a francia és a brit elnök reakciója - NB1.hu

14.33:

Európai Szuperliga: fontos tárgyalás jöhet - NB1.hu

 

15.48:

Szuperliga: szankciókat jelentett be az UEFA, az Eb is érintett - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink