Miriuta László visszatért korábbi klubjához

Oda-vissza: nem bírta sokáig a magyar tréner.

Forrás: fchermannstadt.ro

 

Újra Miriuta László lett a román FC Hermannstadt vezetőedzője, a nagyszebeni klub kedden jelentette be, hogy a csapatot korábban már irányító tréner visszatér a Liga 1 tizedik helyén álló együtteshez. 

Miriuta az előző idényben osztályozó után tartotta bent a Hermannstadtot az első osztályban, mielőtt a Kisvárdához szerződött.

A magyar klubnál viszont finoman szólva sem volt felhőtlen a viszonya a klub elnökével, Révész Attilával, így október elején el is váltak útjaik.

Kézenfekvő volt tehát visszatérése, pláne miután a csapatot ősszel irányító Eugen Neagoe lemondott posztjáról  és megüresedett a kispad.

A magyar válogatottban 9-szer pályára lépő Miriuta szerződése fél évre szól, egyéves hosszabbítási opcióval. A klub célja a minél jobb bajnoki helyezés elérése, bár a felsőházi rájátszásra, azaz a legjobb hat közé kerülésre már matematikailag sincs esélye.

A Magyarországon játékosként több klubban is megfordult Miriuta a klubja honlapjának elmondta: "Egy olyan városba tértem vissza, amelyet nagyon jól ismerek, akárcsak az embereket és a csapatot. Többen is maradtak azok közül, akikkel tavaly együtt dolgoztam, a keret mégis jobb, mint egy évvel korábban. Akkor a játékosok kilencven százaléka újonc volt az élvonalban, ezért is volt nehéz dolgunk, a nyáron érkezettek jóval tapasztaltabbak”.

A Hermannstadt a 2019-2020-as szezonban 22 forduló alatt 23 pontot szerzett, és jelenleg az élvonal 10. helyén áll.

Legfrissebb híreink