Marko Nikolics távozott

Már az utódja is megvan. Ő meg visszatér Magyarországra?

Forrás: MTI

Távozott a Lokomotiv Moszkva vezetőedzői posztjáról Marko Nikolics, akit az orosz futballklub keddi közlése szerint Dmitrij Loszkov vált a kispadon.

A 42 éves Nikolic 2020 májusában vette át az élvonalbeli vasutas csapat irányítását, amely abban a szezonban a második, a 2020/21-es idényben pedig a harmadik helyen végzett és megnyerte az Orosz Kupát.

A moszkvai Szport Ekszpressz úgy tudja, hogy az idő előtt leköszönő szerb szakembert megillető kártérítés várhatóan 3 millió euró lesz.

A Lokomotiv a bajnokság 10. fordulójában kikapott a Rosztovtól, ez volt idénybeli első veresége a Premjer Ligában, így 17 ponttal a tabella negyedik helyére csúszott vissza, emellett alulmaradt az olasz Lazióval szemben az Európa-liga második fordulós mérkőzésén.

Nikolics oroszországi munkavállalása előtt dolgozott Magyarországon is: 2017 nyarán vette át a MOL Fehérvár irányítását. Összesen 120 mérkőzésen ült a székesfehérváriak kispadján, első idényében rögtön bajnoki címig vezette a csapatot, majd a 2018/19-es szezonban bejutott a gárdával az Európa-liga csoportkörébe. A 2020 júniusáig meghosszabbított kontraktusát azonban nem töltötte ki, a klub 2019 novemberében szerződést bontott vele.

A goal.com szerint Nikolics akár Újpesten is folytathatná, esetleges tulajdonosváltás esetén meg pláne, mert akkor az a Kovács Zoltán lehetne a sportigazgató, akivel a Vidinél együtt dolgozott.

FRISSÍTÉS: 21.59

Legfrissebb híreink