Jelzett az MLSZ: ennyi néző lehet a Puskásban az Eb-meccseken

Örömhír a magyar szurkolóknak.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Korábban már többször is foglalkoztunk azzal, hány néző lehet a nyári Európa-bajnokság budapesti meccsein.

Eldőlt: így lehet focimeccsekre menni Magyarországon - hivatalos - NB1.hu

 

Csütörtök délután az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő az nso.hu-nak számolt be a legújabb, a szurkolók számára is igencsak örömteli hírekről.

"A Magyar Labdarúgó-szövetség irányelve mindenki számára ismert. Azt szeretnénk, hogy – ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi – a lehető legtöbb szurkoló a Puskás Arénában nézhesse a mérkőzéseket, a biztonsági és járványügyi előírások maximális betartása mellett. Ami az Európa-bajnoki rendezést és a magyarországi újranyitást illeti, két külön dologról van szó, ezeket ne mossuk össze! Amiről mi beszélünk, az egy nyári eseménnyel kapcsolatos javaslat. A Budapesten, június második felében rajtoló Eb-re fogalmaztunk meg és adtunk le feltételeket a szervező UEFA kérésére. Ugyanezt mondtuk volna hetekkel ezelőtt, amikor még szó sem volt idehaza nyitásról, és várhatóan ezt mondanánk két hét múlva is, ha az UEFA ekkorra tűzte volna ki a visszajelzés határidejét. A futball gyakran kerül meglepő helyzetekben is az érdeklődés középpontjába, ezt megszoktuk. Az MLSZ feladata most, bő két hónappal az esemény előtt, hogy tervezzen, és próbáljon átlátható helyzetet teremteni a jegyvásárlók, szurkolók számára. A részletekről a jövő héten adunk bővebb tájékoztatást.”

Az UEFA pénteki, hivatalos tájékoztatásáig a Puskás Aréna esetleges kihasználtságáról nem közöl konkrét adatokat az MLSZ, ám a Nemzeti Sport arra is kíváncsi volt, hogy a szövetség által említett irányelv jelenthet-e telt házat a budapesti arénában: "Az akkori lehetőség szerinti lehető legtöbb szurkolót jelenti” - tette hozzá Sipos Jenő.

Eb 2020: akár telt ház is lehet a budapesti meccseken - NSO

 

 

Mint ismert, Budapesten az eredeti tervek szerint három csoportmeccs (Magyarország-Portugália, Magyarország-Franciaország, Portugália-Franciaország) és egy nyolcaddöntő lesz.

FRISSÍTÉS:

PÉNTEK, 11.21:

Orbán Viktor megerősítette, hogy lehet majd Eb-meccsekre menni - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink