Izraelből kapott botránybírót a Fradi, akit izraeli ultrák támadtak meg – videó

Reméljük, az elmúlt évek tendenciái folytatódnak.

Forrás:

Eitan Shmuelevitzet jelölte ki az UEFA a szerdai, FTC-Ludogorec mérkőzésre, akire a tavasszal hazájában a szurkolók is rátámadtak egy másodosztályú rangadó után – jelezte az ulloi129.hu.
 
„A 41 esztendős izraeli játékvezető 2012 óta fúj nemzetközi mérkőzéseken is. 2013 és 2015 között többször kapott meccset az Európa Liga csoportkörében is, azóta viszont egyre kevesebbet foglalkoztatja az európai szövetség, leginkább utánpótlás sorozatokban kap szerepet. Az elmúlt szezonban két Európa Liga selejtezőt fújt, ezeken 16 sárga és 1 piros lapot mutatott fel.
 
Az izraeli elsőosztályban 11 alkalommal működött közre, közel ötös sárga átlagot hozott össze, hiszen 54 alkalommal figyelmeztette a játékosokat, ezek mellé jött még két piros lap. A másodosztályban hétszer volt vezetőbíró, legemlékezetesebb alakítása is itt történt: a március 29-én rendezett Hapoel Katamon Jerusalem – Hapoel Nazareth Illit rangadón (a házigazdák a második helyen álltak, a vendégek az elsőn) a Katamon 2-1-re vezetett az első félidőben, Shmuelevitz a szünet előtt és után kiosztott nekik két piros lapot, a mérkőzés hajrájában pedig a Nazareth ki is egyenlített – végül ők is kaptak egy piros lapot a ráadásban. Ezt a hazai szurkolók nehezen viselték és a mérkőzés után rátámadtak az őt szállító taxira.”
 
Mint ismeretes, a magyar, és közöttük kiemelten az FTC drukkereit, előszeretettel szemrevételezik olyan szervezetek, amelyek az antiszemitizmus és a kirekesztés ellen küzdenek. Egyik ilyen csoport a FARE, mely már többször tett jelentést, ha verbális atrocitásokra került sor magyar vonatkozású találkozókon. 
 

Az nb1.hu a kirekesztés minden formáját elítéli, ám azt is tudjuk, a játékvezetők ítéletei nagyjából olyan katarzist tudnak kiváltani a lelkes szurkolókból, mint például a gól. Egy-egy vitatott, téves játékvezetői ítélet után a világ minden pályáján elszabadulhatnak, elsősorban a verbális indulatok, és kiemelten hangsúlyozzuk, nemcsak Magyarországon és a Ferencváros mérkőzésein.
 
Ilyenkor a drukkerek – mivel az igazságérzet és a csapatuk féltése/szeretete vezérli őket – hajlamosabbak olyan dolgokat kiabálni, melyek súlyával egyébként normális érzelmi állapotban tisztában vannak és nem tennének meg.
 
Az elmúlt években, amikor az FTC vagy más csapatok izraeli klubok ellen játszottak, a lelátókon nem voltak antiszemita, kirekesztő felhangok, ám tény, hogy korábban igen. 
 
És az is tény, hogy az UEFA súlyosan szankcionálja az ilyen cselekedeteket, így bízunk benne, hogy nem lesz semmilyen gond a játékvezetéssel és így a szurkolókkal sem.
 

Legfrissebb híreink