Honvéd-Vilnius: ódákat zengett a magyar fociról a litvánok edzője

Azt is elmondta, mi lehet az előnyük.

Forrás:

Nem vérre menő harcra, hanem igazi futballmérkőzésre számít Marek Zub, a Zalgiris Vilnius vezetőedzője a Budapest Honvéd elleni Európa-liga párharc csütörtök esti első felvonásán.
 
A lengyel szakvezető a szerdai sajtótájékoztatón utalt arra, hogy Magyarország a 42., Litvánia pedig a 132. a FIFA-világranglistáján, ezért inkább a Honvédot tartja a favoritnak, ugyanakkor hozzátette: "Mivel nálunk már zajlik a bajnokság, kiegyenlítheti az esélyeket, hogy a mi lábunkban van már néhány tétmeccs".
    
Marek Zub elárulta, hogy nagy tisztelője a Honvédnak és a magyar futballnak, többek között azért, mert az egyik mentora éppen az a szakember volt, aki a '70-es években Hidegkuti Nándor segítőjeként tevékenykedett, amikor az Aranycsapat csatára Lengyelországban dolgozott.
    
A Zalgiris Vilniusnak, amely a litván bajnokságban a második helyen áll és legutóbbi öt meccsét megnyerte, nincs sérültje.
    

Honvéd-Vilnius: a kispestiek mestere elmondta, mi lehet az erősségük - NB1.hu

 

"A mi erősségünk, hogy pontosan tisztában vagyunk azzal, mi az, amit játszani tudunk. Bízom benne, hogy csütörtök este az idény legjobb játékát fogjuk nyújtani" - fogalmazott Marek Zub.
    
Hozzátette: a Honvédtól hasonló stílusú játékot vár, mint az előző idényben, az új edző érkezésével csak kisebb változásokra számít. Mint mondta, ötven-ötven százalékot ad a két csapatnak a továbbjutásra.
    
Saulius Mikoliunas, a vilniusiak csapatkapitánya annyit jegyzett meg, hogy nagyon erős ellenfélnek tartja a Honvédot, és érdekes mérkőzésre számít.
    
Az összecsapás csütörtökön 21 órakor kezdődik az Illovszky Rudolf Stadionban.
 

Legfrissebb híreink