Hertha: már tárgyalnak az edzőjelöltekkel - részletek

Megszólalt a sportigazgató.

Forrás: herthabsc/Twitter

A Hertha BSC a berlini vereséget követően Hamburgban 2-0-ra győzött, így megőrizhette élvonalbeli tagságát. Fredi Bobic a Hertha sportigazgatója boldogan és megkönnyebbülve nyilatkozott a mérkőzés másnapján a szezonról, miközben meglepő bejelentést tett.

”A fiúk egységesek voltak, és hiába volt rajtuk óriási nyomás, igazi csapatként harcoltak Hamburgban. Külön öröm, hogy hátrányban érkeztük a visszavágóra és nem adtuk fel, megfordítottuk a párharcot. Ebből a küzdeni akarásból a jövőben is meríthet a klub. Amit Felix Magath elért stábjával, az szenzációs. Sok kritikusnak ismét bebizonyította, hogy milyen nagyszerű edző. Nagyon hálás vagyok neki – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Bobic.

Ami a szezont illeti, már kritikusabb volt a sportigazgató, hiszen a klub többre hivatott annál, hogy a kiesés ellen harcoljon. A sikeres osztályozó ellenére, nem Felix Magathtal képzelik el a jövőt.

”Természetesen átgondoljuk a szezont. Ezzel a csapattal más pozícióba is kerülhettünk volna, de sok gondunk volt, főleg a védekezés mondott csődöt. A jövőben alaposabban meg kell vizsgálnunk, és tovább kell fejlesztenünk a folyamatokat, hogy soha többé ne kerüljünk ilyen helyzetbe. Ez a kiesés volt az utolsó intő jel az egész klub számára. Ez volt az utolsó lehetőség. Most óvatosnak kell lennünk, és jó döntéseket kell hoznunk. Nehéz út lesz, de képesek leszünk rá. A Hertha kispadjára új szakvezető ül le nyártól, akivel már javában zajlanak a tárgyalások. Hamarosan kinevezésre kerül és megkezdheti a munkát a klubnál. Az új edzőtől az az elvárás, hogy vigyen tüzet a játékosokba és legyen látható, hogy milyen stílust szeretne játszatni a csapattal. Agresszív, gyors, előre mutató futballt szeretnék a pályán látni” – mondta a sportigazgató.

A Hertha BSC-t a szezonban három tréner is irányította. Dárdai Pállal a kispadon kezdték a bajnokságot, akinek a helyét Tayfun Korkut vette át, majd márciusban érkezett Felix Magath.

FRISSÍTÉS: 20.38: TÁVOZIK AZ ELNÖK IS! RÉSZLETEK A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐEK EL

 

Legfrissebb híreink