Gyász: hol és mikor temetik el Maradonát?

A szóvivő részleteket árult el.

Forrás: AFA/Twitter

Csütörtökön (ma) lesz a szerdán elhunyt Diego Maradona temetése Buenos Aires északnyugati külvárosában.

 

Sebastián Sanchi, a néhai világklasszis labdarúgó szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, Maradonát a Bellavistában lévő Béke Kertje (Jardín de Paz) temetőben helyezik örök nyugalomra, ahova a szüleit is temették.
    

 

Minden idők egyik legjobb futballistája szerdán 60 éves korában távozott az élők sorából, a halálát - és ezt a boncolás is megerősítette - szívroham okozta.
    
A koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, ahol csütörtökön napközben szurkolók tízezrei rótták le kegyeletüket.

Gyász: a szurkolók búcsúja Maradonától - NB1.hu

 


    
Alberto Fernández argentin köztársasági elnök szerdán háromnapos nemzeti gyászt hirdetett, az elhunyt családja azonban azt kérte, hogy a ravatalozás ne tartson ilyen hosszú ideig.
    
Halálhírére a tisztelői a főváros központjában álló jelképhez, az obeliszkhez, illetve a Boca Juniors stadionjához, a Bombonerához vonultak, ott emlékeztek rá. A részvétnyilvánítások folyamatosan érkeznek a világ minden részéről.

Gyász: az angol klasszis Maradonát kritizálta - NB1.hu

 


    
A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött.

Gyász: stadiont neveznek el Maradonáról? - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink