FTC-Slavia: örök igazság a hosszabbításról

Mindkét oldalon lesznek hiányzók.

Forrás: Simon Zoltán

Sajtótájékoztatót tartott a Ferencváros és a Slavia Praha a szerdai BL-meccs előtt, ami 20.00-kor fog majd kezdődni. Így nyilatkoztak a főszereplők:

Peter Stöger (Ferencváros): ,,Az ellenfelünk egy kiváló csapat, nagyon sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, ami köszönhető az edző nagyszerű munkájának is. Egy nagyon nehéz ellenfél ellenlépünk holnap pályára és a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy sikerrel vegyük ezt a találkozót."

Samy Mmaee (Ferencváros): ,,A Slavia egy nagyon erős ellenfél, de mi is rendelkezünk nagyon jó játékosokkal. bíznunk kell magunkban, csapatként kell működnünk és akkor eredményesek lehetünk."

Mmaee elmonda továbbá, hogy nagyon fontos megakadályozni az ellenfél gólszerzési lehetőségeit, azonban, ha ez nem jönne össze, akkor mindenképpen több gólt kell lőniük, mint a Slavia a Groupamában. Hozzátette azt is, hogy a Kisvárda ellen mutatott játék nagyon kevés lesz, de holnap meg tudják majd mutatni, hogy igazából mit tudnak.

Az nb1.hu az alábbi kérdést tette fel a Ferencváros védőjének:

Hol a legveszélyesebb a Slavia támadójátéka és van-e olyan játékos, akire külön kell figyelni?

,,A Slavia Praha nagyon jó csapat, ezért nem csak egy-egy játékosra kell koncentrálnunk, hanem az egész csapatra. Csapatként kell dolgoznunk és rájuk is csapatnként kell készülni, nem egy-egy játékosra külön."

Stöger elmondta, hogy a Kisvárda elleni vereség után átbeszélték a dolgokat és ugyan a meccsen a Fradi volt a jobb, de nem tett a gárda eleget ahhoz, hogy ezt be is bizonyítsa. Egy jó dolog volt azonban a meccsen, hogy a szurkolók 90 percen keresztül bíztatták a csapatot. Egyelőre még nem tudta megmondani a tréner, hogy jobb-e, hogy otthon kezdik a párharcot, ezt majd később tudja megmondani. 

Az nb1.hu az alábbi kérdést tette fel Peter Stögernek:

Amióta a Ferencváros vezetőedzője, először van az, hogy nem a Fradi az esélyes. Kellett-e bármin változtatni a edzéseken, illetve mentális felkészülésben, vagy ugyanúgy készülnek?

,,Nincsen különbség, minden mérkőzés előtt komolyan készülünk az ellenfélre. Tisztában vagyunk az ellenfél erőségeivel és gyengeségeivel és megpróbáljuk legyőzni őket. Ismerjük a saját kvalitásainkat és olyan rendszerben kell játszanunk, hogy meg is tudjuk ezt mutatni.”

Stöger hozzátette, hogy Sigér sajnos kidőlt a sorból, jelenleg könnyített edzésmunkát végez. Este lehet, hogy visszanéz néhány meccset, amikor cseh csapat ellen játszott az aktuális csapatával.

Jan Kuchta (Slavia Praha): ,,Majd az edzésen kiderül, valamint megbeszéljük az edzővel hogy pályára léphetek-e, vagy sem. Érzékelem a konkurenciát a csapaton belül, ami kell is, de első sorban a találkozóra koncentrálok és a klubot szeretném segíteni.”

Kuchta elmondta továbbá, hogy örültek, hogy a Fradit kapták, mert egy minőségi csapat és nagyon izgatottan várják a holnapi meccset. Külön kitért a szurkolókra is, nagyon örül annak, hogy sokan lesznek kinn a stadionban, mert tavaly egy egész szezont kellett lejátszaniuk nézők nélkül. Kitért még arra is, hogy a Ferencvárosnak nagyon jó a középpályája, nem véletlen, hogy tavaly bejutott a csoportkörbe.

Jindrich Trpisovsky (Slavia Praha): ,,Egyelőre még nem tudjuk milyen felállásban fogunk játszani, a döntést a mai és a holnapi meccs után fogjuk meghozni. A Fradi eléggé bonyolult összeállításba játszik, de már nagyon sok meccsüket néztük meg és elemeztünk ki. Talán szerencsésebbek vagyunk, hogy mi játszunk másodszor otthon, mert nincs kizárva, hogy hosszabbítás lesz.

Az nb1.hu az alábbi kérdést tette fel a Slavia Praha vezetőedzőjének:

A Transfermarkt szerint a Slavia kerete háromszor annyit ér, mint a Fradié. Elvárják Csehországban a továbbjutást?

,, Nem játékosok értéke fog pályára menni, hanem a játékosok, tudatosítjuk bennük a kvalitásaikat. A tavaly BL főtáblára jutó Fraditól nem mentek el sokan, de jó játékosok jöttek. Majd a pályán dől el minden.

Hozzátette még, hogy van egy-két fontos hiányzójuk, többen otthon is maradtak, hogy a visszavágóra már bevethetőek legyenek.

BL: élő közvetítés a Fradi-Slavia felvezető sajtótájékoztatóiról - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink