FTC: a Ronaldo elleni tapasztalat segíthet Messi ellen

Ronald Koeman megdicsérte az FTC-t.

Forrás:

Lovrencsics Gergő szerint nem szabad megszepenni, hanem erőt kell meríteni abból, hogy a Ferencváros kedden a világsztárokkal felálló Barcelona ellen lép pályára a Camp Nouban a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Martí Zoltán, az M4 Sport helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy a Ferencváros játékosai felszabadultan, remek hangulatban érkeztek meg a barcelonai szállodához, Szerhij Rebrov vezetőedző is rendkívül vidáman szállt le a csapatbuszról.

Lovrencsics Gergő elmondta, az ilyen mérkőzések előtt természetesen fokozottan kell készülni arra, hogy játékosként kivel kerülhet szembe a pályán. „Ansu Fati és Dembélé az a két játékos, aki a legtöbbet a balszélen játssza, de Destet is oda kell venni, aki jobblábasként balhátvédet játszik, hiszen a mai futballban már nemcsak egy szélsővel kerül szembe az ember, hanem a szélső védő is támogatja a támadásokat, tehát ilyenkor az egész baloldalt elemezzük, plusz természetesen Lionel Messit is.”

 

A Ferencváros védője hozzátette, a 20016-os Európa-bajnokságon volt már alkalma világsztárokkal, többek között Cristiano Ronaldóval „farkasszemet nézni”, ezekből a tapasztalatokból tud erőt meríteni a BL-meccsek előtt, de szerinte a többieknek sem szabad megszeppenni. „Senkinek sem szabad megijedni attól, hogy egy Lionel Messi jön vele szembe, ennek plusz erőt kell adnia, hiszen kik, ha nem ezek a világsztárok ellen tudjuk megmutatni, hogy mit tudunk?”

 

Dibusz Dénes szerint a pontszerzés óriási siker, szinte hihetetlen teljesítmény lenne, reálisan nézve a zöld-fehérek kapusa annak is örülne, ha jó mérkőzést tudnának játszani a jóval esélyesebb ellenfél otthonában. „Ha olyan szervezett játékot tudunk nyújtani, amilyet a selejtezőben vagy tavaly az Európa-ligában nyújtottunk, akkor azt gondolom, hogy tudunk egy jó meccset játszani velük és meccsben tudunk lenni velük.”

Bajnokok Ligája: Gulácsi, Orbán és Szoboszlai nézők előtt játszhat - NB1.hu

 

Ronald Koeman, a Barcelona vezetőedzője egyébként hétfői sajtótájékoztatóján nagyon jó csapatként jellemezte a Ferencvárost, amelynek nagyon jó támadójátékosai vannak. A holland szakember hozzátette, hogy a szombati El Clásico előtt nem áll szándékában pihentetni senkit, a legerősebb összeállításban szeretne pályára lépni.

„Csak azok fognak pihenni, akik nem alkalmasak a játékra, mert ez az első mérkőzésünk, ami nagyon fontos. Szombaton kikaptunk, és ilyenkor a legjobb, ha a következő meccset meg tudjuk nyerni. Ehhez komolyan kell készülnünk és egy igazán erős csapattal kell kezdenünk” – mondta Koeman az M4 Sportnak.

Legfrissebb híreink