Fradi-Barca: meglepetés készülőben

Rebrov a Fradi magyarjait dicsérte.

Forrás: Bakonyi Péter/nb1.hu

Sajtótájékoztatót tartott kedden a Ferencváros. A magyar bajnok a Barcelonát fogadja szerda este a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában, s mint korábban kiderült, Ronald Koeman csapatából több sztárjátékos - így például Lionel Messi - sem érkezik Budapestre.

Fradi-Barca: a dicséret - NB1.hu

 

Az esélylatolgatást Somália kezdte. "Mindig nehéz a Barcelona ellen játszani, ezúttal is a katalánok számítanak az esélyesnek, jól tudjuk, nagyon erős a támadójátékuk. Ha megfelelően támadunk holnap és nem csak a védekezésre helyezzük a hangsúlyt, akkor lehet esélyünk" - mondta a középpályás, majd Messire is kitért.

A csapatból mindenki örülne, ha ellene játszhatna, hiszen a világ egyik legjobb labdarúgójáról van szó, ám a csapat szempontjából az, hogy Lionel Messi nem lesz a pályán, több esélyt ad számunkra.

 

Az első mérkőzés azért is volt kifejezetten nehéz, mert először találkoztunk azzal a magas szinttel, melyet a Bajnokok Ligája képvisel. Mostanra túlvagyunk pár mérkőzésen, egyre inkább kezdjük érteni azt, mit kíván ez a szint, ebben az edző is sokat segített. A Juventus ellen már ennek fényében tudtunk játszani idegenben, egységesebben tudtunk fellépni" - fogalmazott.

Szerhij Rebrov vezetőedző a tapasztalatot emelte ki. "Ahogy Somália is említette, a BL-hez egyfajta tapasztalat is kell, de úgy gondolom, az elmúlt hetekben megfelelő tapasztalatokat szereztünk a világ legjobbjai ellen. Ez mind a hasznunkra válik, emellett önbizalmat adhat a játékosoknak. A legfontosabb, hogy ezen a szinten is versenyképesek legyünk, ez fontosabb az eredménynél is. Láthattuk, legutóbb a Juventus ellen is tudunk kialakítani helyzeteket. A fejlődésben sokat segít a tavalyi csoportkörös szereplésünk során gyűjtött tapasztalat, a futballisták megtanulhatták, hogy mi kell ahhoz, hogy európai szinten tudjunk futballozni" - kezdte a még mindig kisebb torokfájással küzdő, már jobban lévő Rebrov.

Fradi-Barca: a Fradi edzésén jártunk - NB1.hu

 

Az ukrán szakember a Fradi magyarjairól is beszélt. "Az NB I és a BL-szereplés mellett a MOL Magyar Kupa is fontos számunkra, ezért megpróbáljuk annyira variálni a játékosokat, amennyire csak lehetséges, ez is segít abban, hogy el tudjuk osztani a pályán töltött időt.

Külön örülök neki, hogy a BL-meccseken 3-4 magyar játékost is láthatunk a kezdőcsapatban. Ők nem azért tagjai az együttesnek, mert magyarok, hanem mert versenyképesek ezen a szinten, jól teljesítenek a válogatottban is. Örülök, hogy esetükben is jól látható a fejlődés, ez büszkeséggel töltheti el a Ferencvárost és Magyarországot is" - mondta.

 

A sajtótájékoztatóról készült fotógalériánk ide, az edzésről készült albumunk ide kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink