Európa-liga: a fehérvári edző ekkora esélyt lát a továbbjutásra

Beigazolódott Nikolics jóslata.

Forrás:

Egy biztos: nagyon nehéz visszavágó vár a tavalyi El-csoportkörösre...

 

Ezzel a mondattal zártuk a MOL Fehérvár-Vaduz mérkőzés összefoglalóját. A fehérváriak ugyan előnnyel várhatják a visszavágót, de az egygólos fór nem jelent életbiztosítást. Az ellenfél ugyan csak a svájci másodosztályban szerepel, de már a Pancho Arénában is okozott kellemetlen pillanatokat. 

 

 

Marko Nikolicsot egyébként nem lepte meg az első felvonás forgatókönyve, hiszen a Fejér megyeiek trénere nem sétagaloppra készült. A szakember egyébként úgy véli, a magyar gárdának 51 százalék esélye van arra, hogy kiejtse a Vaduzt.

"Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! Azt sajnálom, hogy a második gólt nem sikerült megszereznünk, hiszen három-négy nagy lehetőségünk is volt, ugyanakkor az pozitívum, hogy ellenfelünknek is csak egy nagyobb helyzete volt a jobb oldalról. Az európai mérkőzéseken nagyon fontos az, hogy ne adjunk olcsó gólokat az ellenfélnek a hazai találkozókon. Nehéz mérkőzésre számítottunk és az is lett, a Vaduztól azt a sajátságos játékstílust láttuk, amely a meccs előtt is szóba került.

 

A továbbjutási esélyeink javultak, de így is azt mondanám, hogy 51-49 százalék az arány mi a javunkra.

 

Kétségtelen, hogy gólt, gólokat kell szereznünk Vaduzban, célunk pedig természetesen a továbbjutás a következő körbe" - fogalmazott Nikolics.

Amennyiben a Fehérvár továbbjut, a következő körben valószínűleg a Frankfurt vár a gárdára. Az előző idényben a legjobb négyig menetelő német alakulat idegenben 2-1-re győzte le észt riválisát.

 

 

 

Legfrissebb híreink