Elhalasztják az Eb-t - részleteket közölt az UEFA

Hivatalos bejelentés történt.

Forrás:

Korábban már beszámoltunk arról, hogy beigazolódtak a sajtóhírek, miszerint az UEFA elhalasztja az idén nyárra tervezett Eb-t. A szövetség a tagországokkal történt keddi egyeztetést követően úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt jövő évre halasztja a kontinensbajnokságot, amelynek 11 másik várossal együtt Budapest is a házigazdája.

UEFA-döntés: halasztják az Eb-t - NB1.hu

 

Az Eb-t - amelyet idén június 12. és július 12. között bonyolítottak volna le a magyar főváros mellett Londonban, Bakuban, Münchenben, Rómában, Szentpéterváron, Amszterdamban, Bukarestben, Bilbaóban, Dublinban, Glasgow-ban és Koppenhágában - jövőre június 11-től július 11-ig rendezik meg. Az egyéves elhalasztás mellett szólt, hogy egyelőre nem megjósolható, mikorra áll vissza a korábbi rend a járvány lecsengése után, ráadásul az egyéves csúsztatás esélyt kínál arra, hogy befejezzék az aktuális nemzeti és nemzetközi klubsorozatokat. Így eldőlhetne, mely csapatok lesznek bajnokok, mely együttesek indulhatnak a következő idény selejtezőiben, illetve lehetnek ott a főtáblákon.

UEFA-döntés: be akarják fejezni a nemzeti bajnokságokat - részletek - NB1.hu

 


Az UEFA kedden videokonferencián egyeztetett a klubok, a nemzeti szövetségek, valamint a játékosok európai szervezeteinek képviselőivel, majd a döntések ezt követően a végrehajtó bizottság ülésén születtek meg. Érdekesség, hogy az Eb mellett a Copa Américát is egy évvel elhalasztották.

Legfrissebb híreink