Eb2020: elmesélte az orvos, hogyan mentették meg Eriksen életét - részletek

Ő engedte meg, hogy elvigyék a pályáról.

Forrás: Herrelandsholdet

Az idei Európa-bajnokság második napján Dánia Finnországgal csapott össze. Az első félidő végén Christian Eriksen maradt lent a pályán. Borzasztó jeleneteknek lehettünk szemtanúi, hiszen a dán labdarúgót a pályán kellett újraéleszteni. Az MTI beszámolója a szörnyű jelenetről:

"A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt a Dánia-Finnország mérkőzést a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.

Eb2020: horrorsérülés a Dánia-Finnország meccsen, Eriksen összeesett a pályán - NB1.hu

 

Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás a 43. percben egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett.
    
A 29 éves játékost mintegy tíz percig, a pályán élesztették újra, döbbent csapattársai védősorfalat álltak körülötte, mielőtt a mentősök kitolták a hordágyat a stadionból - a közönség tapsa közepette.

A lefújás után a dán válogatott orvosa, Morten Boesen is megszólalt. Azzal kezdte, hogy addig nem akar részleteket mondani, amíg nem beszélt magával Christian Eriksennel és a családjával, ezért csak pár, de nagyon fontos részletet mesélt el.

„Akkor hívtak minket a pályára, amikor Christian összeesett, igaz én ezt magam sem láttam. Gyorsan kiderült, hogy baj van. Amikor odaértünk hozzá, az oldalán feküdt, légzése és pulzusa volt. De elég gyorsan változott ez a kép, majd elkezdjük a szívmasszást. Fantasztikus gyors segítséget nyújtottak a stadion orvosai és a mentő személyzet. Ezzel az együttműködéssel, visszaszereztük Christiant, ő pedig beszélt hozzám. Ekkor engedélyeztem, hogy vihetik a kórházba további vizsgálatra”

Christian Eriksen  az éjszakát a Rigshospitalban töltötte. Ez Koppenhága egyik központi kórháza, nincs messze a stadiontól. 

Eb2020: Eriksen miatt elmaradt a gólöröm - videó - NB1.hu

 

FRISSÍTÉS, VASÁRNAP 20.37:

Eb2020: Eriksen pontos diagnózisa, a vírus és az oltás is téma volt - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink