nb1.hu

Csíkszereda: László Csaba veszi át a csapat irányítását

Hivatalos bejelentés.

Szakmai változás történt a román másodosztály hatodik helyén álló FK Csíkszeredában. Erről a klub hivatalos oldalán számolt be. 

ÍME, A CSÍKSZEREDA KÖZLEMÉNYE:

“A hétfői, Sellenberki SC elleni vereséget követően klubunk vezetősége úgy döntött, hogy a Liga 2-es csapat irányítását megbízott vezetőedzőként László Csaba veszi át. Dican Ferenc más szerepkörben fogja szolgálni a klubot a jövőben.

Nem sikerült itthon tartani Liga 2-es csapatunknak a felsőházi rájátszásba jutásért vívott küzdelem szempontjából fontos három bajnoki pontot hétfőn. Csapatunk Sellenberk elleni vereségét követően, klubunk vezetősége személyi változásokról döntött a szakmai stábban. A döntés értelmében a csapat felkészítését László Csaba veszi át. A szakember megbízott vezetőedzőként fogja ellátni feladatát.

Az eddigi vezetőedző, Dican Ferenc a klub kötelékében marad, játékos-megfigyelőként (scout) szolgálja a jövőben az FK Csíkszeredát. Csapatunk jelenleg a másodosztályú bajnokság felsőházi rájátszást jelentő hatodik helyén áll. A téli szünet előtti utolsó fordulóban, december 3-án a Temesvári Politehnica otthonába látogatunk.”
 

A székelyudvarhelyi születésű erdélyi-magyar edző, hosszú csapatlistát tudhat maga mögött. Első komoly szakmai kihívása 2004-ben érkezett el, amikor is a Ferencváros vezetőedzője, egyben a magyar válogatott akkori szövetségi kapitánya Lothar Matthäus jobb keze is volt. A Fradival nem sikerült bajnokságot nyerni. így a szezon végén máris távoznia kellett Lászlónak, de rövid soproni munkavállalás után megnyílt az út külföld felé. Két évig Uganda válogatottját irányította, majd újra egy klubcsapat kispadján találta magát. 2008 nyarán a skót Hearts csapatához igazolt, ahol nagyszerű sikert ért el. Csapata harmadik helyen zárt a pontvadászatban. László Csabát az év edzőjének választották a nem mindennapi siker után. Skócia után Belgiumba tette át a székhelyét, ahol nem sikerült bentartani az élvonalban Charleroi együttesét, így ismét útnak indult.

Szövetségi kapitánya volt Litvániának, irányította az MTK-t, majd Dunaszerdahelyen is megkapta a stafétát. 2017-ben visszatért Skóciába, de ezúttal nem az első osztályban vitézkedő Hearts lett a befutó, hanem az egy ligával lejebb játszó Dundee United, de végül itt sem érte el célját a csapat, így újfent távozni kényszerült az 58 éves szakvezető. Nem először vállal vezetőedzői szerepet László Csaba Romániában, ugyanis 2019-ben irányította a Sepsi OSK-t, de a pocsék szereplés után még ugyanazon évben menesztették. A csíkszeredai kinevezése előtt tavaly áprilisig, az indiai Chennaiyin FC edzője volt

Megosztás:
Kapcsolódó hírek