Budapesten lehet az Eb-döntő

És további, nagyon fontos meccsek is.

Forrás: Réti Zsolt

A brit kormány rendkívül komolyan veszi a koronavírus-járványt, ezért megfontolja, hogy beengedjék-e a világ minden tájáról érkező VIP-vendégeket az Európa-bajnokság döntőjére. Attól félnek ugyanis, hogy behurcolják a járványt, ezzel továbbfertőzvén a brit lakosságot – írja a The Times.

Az UEFA már közölte a brit kormánnyal, hogy ha nem képes biztosítani 2500 jegyet a július 6–7-i elődöntőre, valamint a 11-i Eb-döntőre, akkor Budapestre viszik a mérkőzéseket. A brit kormány néhány napja döntött úgy, hogy egy hónappal meghosszabbítja a tervezett nyitást. Jelenleg vizsgálják, hogyan is tudnák feloldani a problémát a karanténkötelezettség alól.

Az eredeti tervek szerint a londoni Wembley-stadionban játszanák az elődöntőket és a döntőt, de nem kizárt, hogy végül Budapestre kerülnek a torna zárómérkőzései - jelentette az Index.

FRISSÍTÉS: 17.31

Eb2020: tárgyalások a döntő megrendezéséről - NB1.hu

A Sky Sports legújabb értesülései szerint a brit kormány és az UEFA megkezdte az egyeztetéseket, hogy milyen enyhítések mellett lehetne Londonban megrendezni az Eb döntőjét. A brit miniszterelnök, Boris Johnson elmondta, hogy az emberek élete a legfontosabb, de tárgyalni fognak a szervezettel.

Legfrissebb híreink