BL-csoportkörben a Fradi: 25 év után újra Knézy

A fiú realista.

Forrás:

Huszonöt évvel édesapja után közvetíthet Fradi-meccset a Bajnokok Ligája főtábláján ifj. Knézy Jenő, aki a kedd esti Juventus–Ferencváros mérkőzés kommentátora lesz az M4 Sporton. A közszolgálati sportcsatorna munkatársa a találkozó kapcsán beszélt édesapjáról, a Ferencváros jelenéről és múltjáról, saját pályájáról, és arról, hogy mit vár a keddi mérkőzéstől, méghozzá az m4sport.hu-nak.

Mi a véleménye az FTC eddigi Bajnokok Ligája-szerepléséről?
Ami elsőre eszembe jut, hogy emberöltőnként adatik meg egy ilyen lehetőség. Az én generációmnak ez mindössze a második alkalom, hogy a Bajnokok Ligájába jut a Ferencváros. Fiatalemberként ott voltam 25 évvel ezelőtt a csapat mérkőzésein és később a Debrecennek is volt szerencsém szurkolni. Nagyon fáj, hogy most zártkapusak a találkozók és a szurkolók nem lehetnek a stadionban, a csapat mellett. Tavaly, amikor véget ért a bajnokság, pont én közvetítettem az utolsó mérkőzést, a bajnokavatást. A fieszta alatt összefoglaltam a nézőknek, hogy honnan hova jutott a klub 15 év alatt. A másodosztályú szerepléstől, a megszűnés határáról kapaszkodott fel bő tíz év alatt az Európa-ligáig és most a Bajnokok Ligája-szereplésig. Hatalmas elismerés jár ezért az útért a klubnak és a vezetésének. Ez egy fantasztikus utazás és nagyon remélem, hogy egyre többen ismerik ezt fel.

A keddi találkozó lesz a csoportkör 4. fordulója, így a Juventus elleni hazai mérkőzésünk támpontot adhat az olaszok játékáról. Torinóban számíthatunk-e meglepetésre?
Realista vagyok, én már egy döntetlennek is nagyon tudnék örülni. Ez akár még benne is lehet a mérkőzésben és pontot is szerezhetnek a zöld-fehérek. Örök igazság, hogy minden mérkőzés más. Nagyon hiszek abban, hogy csak úgy lehet kimenni a pályára, hogy nyerni akar a csapat. Amióta Szerhij Rebrov irányítja az FTC-t, ez fokozottan igaz, és érződik minden játékoson a győzni akarás. Az utolsó 20 percben valóban nem nézett ki jól a találkozó, de addig nem vallott szégyent a Ferencváros. Ott volt egy rövidzárlat, jött néhány hiba és két elkerülhető gól. Hiszem, hogy ez nem ismétlődik meg és jóval szorosabb meccset játszhat a magyar bajnok.

Huszonöt évvel ezelőtt édesapja felejthetetlen kommentálásában követhettünk két FTC BL-mérkőzést is. Milyen érzéssekkel készül a keddi találkozóra?
Példaként tekintek azokra a mérkőzésekre, nem jelentenek plusz terhet. Nagyon kevésszer fordul elő, hogy egy meccs olyan jól alakul, hogy a kommentátor hátradőlhet és élvezheti, amit lát, szívből szurkolhat. Ez még apunak is ritkán adatott meg. Bízom benne, hogy most is jó összecsapást és tisztes helytállást láthatunk, pariban lesz egymással a két csapat. Nagyon büszke vagyok rá, hogy apu után 25 évvel én is közvetíthetek egy FTC-mérkőzést a Bajnokok Ligájából

Hogyan illeszkedik a pályájába ez a mérkőzés?
Nagyon magas polcon van, már csak azért is, mert most először közvetítem magyar csapat Bajnokok Ligája-szereplését. Az elmúlt huszonöt évben ez nem sok kommentátornak adatott meg. A csapat selejtezőinek a nagy részét én közvetítettem a korábbi évekből, de ezek nem sok sikert hoztak. Sőt, miután visszajutott a másodosztályból az NB I.-be, a régi és most az új stadionból is folyamatosan közvetítettem a bajnoki mérkőzéseiket. Évről évre láttam és követtem, hogy az ország legsikeresebb és legnépszerűbb klubjaként bejut a legrangosabb európai kupaporondra. Ez már önmagában egy csoda. A keddi találkozó egyértelműen a három eddigi legfontosabb sportesemény közé kerül, amiben eddig részem lehetett kommentátorként.

Juve-Fradi: kik játszhatnak a magyar bajnok ellen? - NB1.hu

 

TUDNIVALÓK

Az FC Barcelona százszázalékos teljesítménnyel vezeti a Ferencvárost is felvonultató G csoportot a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének felénél. Három forduló után a Juventus hárompontos hátránnyal a második, a magyar bajnok pedig ugyanúgy egy pontot gyűjtött, mint a Dinamo Kijev, amely jelenleg jobb gólkülönbségével előzi meg a négyesben.
    
Bajnokok Ligája, G csoport 4. forduló:
kedd:

Juventus (olasz)-FERENCVÁROS 21.00
Dinamo Kijev (ukrán)-FC Barcelona (spanyol) 21.00

A G csoport állása:
1. FC Barcelona   3   3  -  -  9- 2  9 pont
2. Juventus       3   2  -  1  6- 3  6
3. Dinamo Kijev   3   -  1  2  3- 6  1
4. Ferencváros    3   -  1  2  4-11  1

Korábbi eredmények:
1. forduló (október 20.):

Barcelona (spanyol)-FERENCVÁROS 5-1 (2-0)
Dinamo Kijev (ukrán)-Juventus (olasz) 0-2 (0-0)
    
2. forduló (október 28.):
FERENCVÁROS-Dinamo Kijev 2-2 (0-2)
Juventus-FC Barcelona 0-2 (0-1)
    
3. forduló (november 4.):
FC Barcelona-Dinamo Kijev 2-1 (1-0)
FERENCVÁROS-Juventus (olasz) 1-4 (0-1)

A további program:
5. forduló (december 2.):

Juventus-Dinamo Kijev 21.00
FERENCVÁROS-FC Barcelona 21.00
    
6. forduló (december 8.):
Dinamo Kijev-FERENCVÁROS 21.00
FC Barcelona-Juventus 21.00
 

Legfrissebb híreink