Barca-Fradi: az Újpest és a Real Madrid is téma volt

Nincsenek nagy sztárok a magyar bajnoknál.

Forrás: Ferencváros

A Barcelona után a Ferencváros is megtartotta a nemzetközi kupameccsek előtti szokásos sajtótájékoztatóját. A kérdésekre Szerhij Rebrov vezetőedző, illetve Tokmac Nguen válaszolt.

Rebrovot először arról kérdezték, hogy mi volt a titka a katalánokat legyőző Dinamo Kijevnek, mi lehet holnap a Fradié?

„A titok a kemény munka. Fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzést, megfelelő löketet adhat a játékosoknak.”

Rebrov ezután a felkészülés időtartamával kapcsolatban válaszolt:

„Nem volt idő még nagyon felkészülni, mert kilenc játékos a saját válogatottjánál szerepelt, pénteken meg még a Kisvárda ellen volt bajnoki mérkőzés.”

Utána kedvenc élményéről kérdezték, melyet játékosként élt át a Barca ellen:

„Minden BL-meccs nagy emlék. Most a legényegesebb az, hogy holnap szerzett tapasztalat és élmény legyen a legjobb, Sok játékosunknak nincsen BL-csoportkör tapasztalata. A Barcelona és a Juventus ellen jó eredményt elérni nagyon nagy büszkeség lenne a számunkra.”

Barcelona: most fontosabb a Fradi, mint a Real Madrid - NB1.hu

Ronald Koeman, az FC Barcelona vezetőedzője szerint csapatának nyugodtan kell futballoznia a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája nyitányon. A holland szakember a mérkőzést megelőző hétfői on-line sajtótájékoztatóján kiemelte, fontos hét ez az együttes életében, hiszen a legrangosabb európai kupasorozat rajtja mellett a hétvégén a Real Madrid elleni El Clásico következik.

Sok újdonság van Barcánál Mik a legfontosabbak? 

„Nyilván lehetett látni az új játékosokat, a különbség az, hogy ők agresszívebbek, labdavesztés utáni letámadásoknál. A labdatartás ugyanaz, az új edző új motivációt is jelenthet, viszont ez nem látszott a Getafe elleni, szombati vereség alkalmával.”

Rebrovot megkérdezték, befolyásolhatja-e a kedd esti összeállítását a Barcelonának, hogy utána a hétvégén a Real Madrid ellen játszik:

„Azt tudom, hogy a hétvégén nagyon fontos meccse lesz a Barcának. Messi különleges játékos, viszont Barcánál nincs különbség a kezdőcsapat és a cserepad között. Egyszerre kell készülni a Barcelona és Messi játékára is. Ha már itt tartunk, mi az Újpest ellen játszunk szombaton, Magyarországon az a legnagyobb Derbi. Abban biztosak vagyunk, hogy nagyon jó csapat játszik majd ellenünk.”

Szintén téma volt a szurkolók szerepe:

„Mivel az első csoportmeccsről beszélünk, mindegy, vannak-e szurkolók vagy nem, mert mindenki tudja, hogy kiemelten fontos meccs. Mi is játszottunk szurkolók nélkül, amikor legutóbb Barcelonában voltam, százezren voltak kint a stadionban. Mindenkinek egyértelmű, hogy jobb, ha meccseken lehetnek.

Ansu Fatu nem játszott a Getafe ellen.

„A világ egyik legtehetségesebb játékosa, de mindegy, ki játszik, mert nagyon erős a Barcelona támadósorának az összes játékosa. A Ferencvárosban nincsenek nagy sztárok (nyilván arra gondolt, hogy ezen a szinten – a szerk.), ami sikert elértünk, az együtt értük el. A legfontosabb, hogy ezen a szinten képviselhetjük a Fradit és Magyarországot. 

Lionel Messi a kérdések között sem maradhatott ki:

„Nem akarok tanácsokat adni Messinek, aki a világ legjobb támadója, a többiek kompenzálhatják őt a védekezésben. Ha a játékosaimat megkérdeznék, biztos, hogy azt válaszolnák, hogy szeretnének ellene játszani.”

BL: a Fradi edzőjének a Barca legsúlyosabb hazai vereségéhez is köze van - NB1.hu

Forrás: Az FC Barcelona labdarúgócsapatában több új játékos is megkaphatja a lehetőséget kedden a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen. A tekintélyes Sport című sportnapilap hétfői számában ugyan nem a magyar bajnok elleni összecsapás van a középpontban, de így is kiemelt figyelmet kapott a meccs.

Tokmacot arról kérdezték, mire gondolt a sorsolás után:

„Elsőként azt gondoltam, mennyire szerencsések vagyunk, mert nem mindenki mondhatja el magáról, hogy már a BL-csoportkörében játszhat Messi és Critiano Ronaldo ellen.” 

A Getafe legyőzte a Barcát, ez jelentheti-e azt, hogy a Fradinak több esélye lehet:

„Nem tudom, mik a gyengeségei a Barcának, nem is ezzel kell foglalkoznom, hanem azzal, hogy jól játsszak. Mi is jól tudunk támadni, a támadóink tudnak meglepetést okozni, ezt már sok csapatnak bebizonyítottuk nemzetközi szinten is. Az én erősségem, hogy nagyon gyors vagyok, de nagyon erős védelem ellen kell majd játszanunk, mert Piqué is a védelem tagja. Legjobb születésnapi ajándék a pontszerzés vagy a győzelem lenne, de nem a születésnapom foglalkoztak.

Arra a kérdésre, hogy változtat-e a Fradi a játékán, ezt válaszolta:

„Természetesen, mert alkalmazkodnunk kell a Barcelonához, mely az egyik kedvenc csapatom, ez más mérkőzés lesz, mint amik a magyar bajnokságban szoktak lenni.”

Tokmac először léphet pályára a Barca otthonában:

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Szeretném már lejátszani a meccset, fontos, hogy jó formát nyújtsunk.”

Legfrissebb híreink