A Bayern sztárjáért kampányol a korábbi szövetségi kapitányunk

Két okból is számítana rá Lothar Matthäus.

Forrás: Bayern München/Facebook

Lothar Matthäus szerint a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra behívja majd a német válogatott keretébe Thomas Müllert Joachim Löw szövetségi kapitány.

A 60 esztendős szakember a Sky Sport weboldalán vezetett blogjában azt írta, szerinte "egy ilyen játékosnak helye van a csapatban. Ha Müllert a kispadra ültetik, az csak felesleges vitákhoz vezet, és elvonja a figyelmet a lényegről".

Dührohama után is csapatkapitány marad Cristiano Ronaldo? - NB1.hu

 


    
A Nationalelftől a nyári Eb után távozó Löw a 2018-as világbajnokságot követően döntött úgy, hogy a továbbiakban nem számít Müller, valamint Mats Hummels és Jerome Boateng szolgálataira a válogatottnál.
    
"Müllert két okból is elvinném az Eb-re, ez pedig a minőség és a mentalitás. Ha a továbbiakban is úgy futballozik, mint eddig, akkor az ő minőségi játékát nem lehet figyelmen kívül hagyni" - írta Matthäus, aki szerint így a középpályán számos variációs lehetőség állna rendelkezésre a németeknél.
    
"Kroos és/vagy Gündogan kispadra ültetése természetesen szintén okozhat gondokat, de ez már luxusprobléma" - fogalmazott a korábbi magyar szövetségi kapitány, aki szerint az tény, hogy a középpályások közül senki nem rendelkezik olyan képességekkel, mint Joshua Kimmich.
    
"Túl sok olyan sztár, aki úgy gondolja, hogy játszania kellene, de ehelyett a kispadon ül, több nyugtalanságot hoz, mint sikert" - foglalta össze gondolatait a játékosként 150-szeres német válogatott Matthäus.
    
A németek a június 11-én kezdődő Eb-n a magyarokkal, valamint a világbajnok franciákkal és az Eb-címvédő portugálokkal szerepelnek azonos csoportban.

Legfrissebb híreink