nb1.hu

Visszalép a Perutz FC az NB III-tól

Indokolták a döntést.

 
Hiába végzett az NB III. Nyugati csoport hetedik helyén a Pápai Perutz FC az előző szezonban, a következő idényben pénzügyi okok miatt csak a megyei első osztályba indul. A szomorú hírt a klub már közölte is a szurkolókkal.
 
ÍME, A PÁPAIAK KÖZLEMÉNYE: 
 
“Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Szurkolóinkat, hogy csapatunk a 2022/2023-as szezonban a megyei első osztályba adja le nevezését.
 
Június 15-én rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott Pápa Város Önkormányzata, melynek témája a klubunk helyzete és támogatási lehetőségeinek áttekintése volt. Az egyeztetésen Glatz Lajos, csapatunk ügyvezetője arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a következő szezonra 106 millió forintos költségvetéssel számol a kft., melyhez a várostól pénzügyi támogatást továbbá a városi sportlétesítmények használatának lehetőségét reméli.
 
Unger Tamás alpolgármester azt mondta, az önkormányzat a jogszerű lehetőségek kihasználásával 2019 és 2021 között 67 millió forintos támogatást nyújtott a klubnak, mivel azonban a keretet kimerítették, nincs további lehetőség a pénzügyi segítségnyújtásra. Ehhez kapcsolódóan dr. Áldozó Tamás polgármester hozzátette, a város nem tudja és nem is kívánja ezt az összeget egyedül a csapat rendelkezésére bocsátani – olvasható a papaesvideke.hu hírportálon.
 
A döntést követően Glatz Lajos azt mondta, bár a Magyar Labdarúgó Szövetségtől megkaptuk a harmadosztályú induláshoz szükséges licencet, az egyesület a megbízható, stabil, finanszírozható működés érdekében a megyei első osztályú bajnokságba adja le nevezését, így várhatóan a szakmai stáb és a keret nagy része is távozik.
 
Az elmúlt években nyújtott támogatást köszönjük Pápa Város Önkormányzatának, dr. Áldozó Tamás polgármesternek, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek és szponzorainknak, na és persze a szép számú nézőközönségünknek, bízunk benne, hogy a későbbiekben további, a pápai felnőtt labdarúgás iránt elkötelezett támogatókat köszönthetünk a csapat mellett.
 
További információval később jelentkezünk! Hajrá Pápai Perutz FC!!”
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC