nb1.hu

Váratlan kaposvári vereség, pedig az edző azt kapta a Hévíztől, amit várt

Hévíz – A Rákóczi gyorsan hátrányba került, ez pedig megpecsételte a sorsát.

Váratlan vereséget szenvedett Hévízen a Kaposvári Rákóczi FC a harmadosztály kilencedik fordulójában. A Rákóczi gyorsan hátrányba került, és hiába futballozott végig fölényben, végül pont nélkül maradt. A kaposvári klub beszámolóját változtatás nélkül közöljük.

 

A szokásosnál kisebb pálya fogadta a mieinket Hévízen, ami nem igazán feküdt a játékunknak. A hazaiak már a nyolcadik percben vezetést szereztek: Havas középre fejelt labdáját Polareczki kapásból rúgta a kint álló Somodi felett a léc alá (1–0). A Rákóczi a gól után még nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét. Előbb Havas egy szöglet utáni kavarodást követően, majd Nagy Krisztián szabadrúgásból találta el a kapufát, így a szerencsének is köszönhetik a hévíziek, hogy nem tudott egyenlíteni a kaposvári együttes az első félidőben.

 

A térfélcsere után is uralta a mérkőzést a Rákóczi, de egy remek kontra végén a hazaiak Fujsz révén újra bevették Somodi kapuját (2–0), s ezzel a góllal végleg eldöntötték a mérkőzést. A mieink sokat tettek a szépítésért, de nem tudták feltörni a hazai védelmet és góllal megörvendeztetni a több mint száz kaposvári szurkolót, akik elkísérték és végig buzdították a csapatot.

 

Hévíz SK–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (1–0)

Gólszerzők:Polareczki (8.), Fujsz (59.)

Hévíz, 350 néző. V.: Derdák (Király Zs., Nagy V.).

 

Hévíz SK: Jánosa – Horváth B., Szabó B., Keresztes, Rácz I. – Szi – Pálfi (Nedelkó, 70.), Horváth P. (Tóth G., 75.), Horváth M., Fujsz – Polareczki (Kovács Gy., 36.). Vezetőedző: Csáki László

Rákóczi FC: Somodi – Vadas, Lakatos G., Havas, Müllerlei – Nagy K., Pintér A. (Ludánszki, a szünetben) – Kollega K., Hujber, Házi B. (Zsivoczky, 59.) – Kertész (Lőrincz, 71.). Vezetőedző: Házi László

Sárga lap: Rácz I. (30.), Kovács Gy. (71.), Tóth G. (83.), illetve Hujber (35.), Müllerlei (73.)

 

Házi László :– A hévíziektől azt kaptuk, amit vártuk: agresszív, betömörülő játékot. Sajnos, saját hibánkból, hamar gólt kaptunk, ezt követően viszont voltak lehetőségeink. A második félidőben is többet birtokoltuk a labdát, de nem volt elég átütőerő bennünk. Nagy esélyt szalasztottunk el, mert az éllovas Érd kikapott. Sajnálom a vereséget.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC