nb1.hu

Újpest: több volt a pozitívum

A vezetőedző értékelt.

AZ ÚJPEST KÖZLEMÉNYÉT VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL KÖZÖLJÜK:
 
"Véget ért a 2020-as esztendő második csapatunk számára, lezárult az NB3 idei kiírásának találkozói. Mindent számba vetve nem vallottak kudarcot fiataljaink, az elvártaknak megfelelően teljesítettek a pályán, így stabil középcsapatként fejezték be a szezont a 8. helyen, pár pont lemaradásra az 5. helytől a 20 együttesből álló mezőnyben. A rúgott gólok száma (38) magáért beszél, ebben az élbolyhoz tartozunk, és a gárda erősségét mutatja, hogy elég „testvériesen” osztozkodnak a találtokon, hiszen 15(!) futballistánk is feliratkozott a mesterlövészek ranglistájára. Sajnos volt egy-két váratlan pontvesztésünk, de hál’ Istennek a másik oldal, a bravúr is érkezett, nem is egyszer, „papíron” nálunk erősebb keret otthonából is sikerült elhoznunk a három pontot, mint például legutóbb Iváncsán.
 
Erről a meccsről, illetve a teljes szezonról kérdeztük Mundi Viktort, a második gárda vezetőedzőjét, hogy ő hogyan értékeli ezt az elmúlt pár hónapot:
 
„Az utolsó találkozónkon Iváncsa ellen végre megjött az, amit vártunk az egész őszi idényben, mert szerintem ott nyerni, ilyen magabiztosan, az mindenféleképpen bravúr volt. Nem a véletlen műve volt ez, már hetek óta jó formában játszott a csapat. Teljesen megérdemelten nyertünk, de el kell mondanom, hogy természetesen az ellenfélnek is voltak lehetőségei, de bizonyos periódusokban minden tekintetben feléjük tudtunk nőni, és jónéhány akciót vezetve győztünk. Mivel a BLSZ bajnokságba már szerepelt ez a gárda, annyira nem volt új a srácoknak a felnőtt futball, viszont azt tudtuk, hogy amíg az alacsonyabb osztályban 3-4 komoly mérkőzésünk volt egy félév alatt, addig itt az összes bajnokin kemény megmérettetésnek lesznek kitéve a fiúk. Ehhez azt gondolom, hogy egészen jól alkalmazkodtunk és ez semmilyen problémát nem okozott a bajnokság során. A célkitűzésünk az volt, hogy egy stabil, de egy agresszív letámadásos futballal rukkoljunk elő. Ha rúgott gólok számát tekintjük, akkor a 3. legtöbb találatot mi szereztük a Közép csoportban, úgyhogy ezt a feladatot maximálisan teljesítettük, annak ellenére, hogy menet közben azért voltak nehézségeink. Kifejezett kérés volt, hogy minél gyorsabban vezessük a támadásokat, ezért gyakran kinyílt a védekezésünk, ezt az ellenfelek ki is tudták használni. Ami egy kicsit eltért a tervezettől, hogy bár Mucsányi Márk profi szerződést kapott, és van még olyan, aki vélhetően a közeljövőben ugyanígy kap ajánlatot, az első osztályba nem nagyon tudtak bemutatkozni futballistáink, márpedig ez mindennél fontosabb lenne. Úgyhogy ezen a fronton csak részsikereket értünk, ennek a jobb eredményességért dolgozunk tovább, hogy minél többen legyenek alkalmasak erre a feladatra. Csapatként nagyon sokat fejlődtünk, de egyénileg is többen mutattak előre lépéseket. Ennek az együttesnek van egy gerince, a meghatározó játékosaink egy bizonyos szintet, egy jó átlagot már hétről hétre le tudnak hozni. Vannak, akiknél viszont nagyobb fejlődés mutatkozott, gondolok itt Nagy Zsomborra belső védő pozícióban, aki új volt nálunk, vagy Kovács Dominik is a védelemből, jobb hátvéd pozícióból 4 gólt szerezve, a hiányosságait kiküszöbölve egyre stabilabb és érettebb játékot produkált. Illetve meg kell még említenem Fehér Csanádot, akit szintén Kecskemétről igazoltunk a nyáron, és 2002-es létére stabil kezdő lett, tehát ott is komoly fejlődés volt észrevehető. A csapat esze a középpályán Ferkel Ádám is nagyszerű szezont produkált, és ne feledkezzünk el Kálnoki-Kis Zsombort is, akit az utolsó 7 meccsünkre sajnos elveszítettünk, de egészen addig szépen követhető volt az előre haladás a teljesítményében.”
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC