nb1.hu

Újpest: tizenegy játékos távozott

Sok alapember is elbúcsúzott.

Az Újpest közleménye:
 
"Teljes gőzzel készül már második együttesünk is, alig két hét van már csak a harmadosztályú bajnokság rajtjáig. Két találkozón már szerepeltek, ennek tapasztalatiról beszélgettünk röviden vezetőedzőjükkel, Mundi Viktorral: 
 
Igen, két edzőmérkőzésen vagyunk túl. Ugye, először játszottunk a Balassagyarmattal, akik NB III-asak, az elmúlt hétvégén pedig a megye I-ből, akikről tudni kell, hogy tavaly is közel álltak a feljutáshoz és idén is véleményem szerint komoly esélyesei a saját bajnokságuknak. Tehát mondhatom, hogy két egészen jó csapattal találkoztunk.
 
Mindkét mérkőzés 1-1-re végződött, de mégis két teljesen más összecsapást láthattak a nézők.
 
Ez pontosan így van. Míg a Balassagyarmat ellen inkább ők birtokolták a labdát, mi pedig a kontrákra építettünk, amikből komoly lehetőségeket sikerült kialakítani. Itt is az ellenfél vezetett és a második félidőben sikerült egyenlítenünk. Elégedett voltam a csapattal, de azon a meccsen azért szembetűnő volt, hogy nagyon sokszor védekezésre kényszerített minket az ellenfél. A mostani találkozó pedig pont fordítva alakult, igazából mi domináltunk, több ziccert is ki tudtunk alakítani, amiket kihagytunk, a helyzetkihasználásunkon még dolgozni kell. Párhuzamot lehet még vonni a két 90 perc között, hogy a kapott gólunk kísértetiesen hasonló szituációból esett, egy középpályán elvesztett labdával rohantak le minket, tehát erre a jövőben nagyobb figyelmet kell fordítani. Összeségében mind a két mérkőzésen egy kicsit többet kaptam, mint amit a felkészülés jelen szakaszában vártam, ez mindenféleképpen pozitív.
 
Hogy áll a jelenleg a csapat? Várható még komoly változás a keretben?
 
Nagyon sokan távoztak a tavaly szereplők közül, összesen 11-en, ebből 9-en gyakran a kezdőben kaptak helyet. Tehát egy teljesen új csapatot kell építeni. Igazolni nem tervezünk túl sok játékost ennek ellenére, hanem akik tavaly még csak mellékszereplőnek számítottak, azokra idén sokkal nagyobb teher fog hárulni. Jelenleg minden jel arra mutat, hogy élni fognak ezzel a lehetőséggel, mert nagyon szépen fejlődnek. Az U19-ből hoztunk még fel futballistákat, remélem, hogy minél előbb stabil emberként számolhatunk velük, gyorsan felveszik majd a felnőtt bajnokság ritmusát. Valamint, ahogy tavaly is, természetesen a „visszajátszókkal” is apelállhatunk, ha úgy alakul, ők nagyon sokat tudnak hozzátenni a játékunkhoz. Illetve, ha Stieber András itt marad nálunk, akkor ő komoly erősítés, nagyon sokat tud segíteni a fiataloknak, a hozzáállásával és edzésmunkájával remek példát mutat. Nagyon elégedett vagyok vele!"
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC