nb1.hu

Új korszak kezdődik a korábbi NB I-es fellegvárnál!

Már nagyon várják a rajtot.

 

A kecskemetite.hu közleménye:

 

"Több szempontból is egy új korszak kezdete lesz a szombati szezonnyitó a Széktói Stadionban, amikor a Kecskeméti TE a Taksonyt fogadja majd az NBIII. közép csoportjának 1. fordulójában 17:00-kor. A cél természetesen a győzelem!

 2018 nagy fontossággal bír klubunk életében, hiszen a feljutás kiharcolása után már újra a régi néven szerepelhet csapatunk. A KTE hagyományok fontosságáról sokat elmond, hogy Szabó Tibor vezetőedző külön előadást tartott a rajt előtt a játékosoknak arról, hogy milyen klubot, milyen elődöket is képviselnek majd a pályán a jelenlegi keret tagjai.

„Nagyon örülünk annak, hogy újra fel tudtuk venni ezt a tradicionális nevet, a kecskeméti labdarúgás össze van kötve a KTE névvel, ha az országban járunk, mindenki ezt a nevet mondja. Egy pozitív dolog, hogy újra ezt a nevet használhatjuk, ennek szellemében állítottunk össze egy prezentációt az új játékosoknak, illetve a régieknek is, hogy tudják milyen tradíciók voltak az egyesületben, mik az elvásárok, és milyen gondolatokkal szeretnénk, hogy itt játszanak” – mondta a Kesport TV-nek vezetőedzőnk.
 
Ellenfelünk szintén egy megyei bajnok, a Taksony SE lesz, akik viszonylag nagy átalakuláson mentek át a nyáron, hiszen nem átszálló jegyet akarnak váltani a harmadosztályra. Az előző szezonban nagy csatában előzték meg a Dabas-Gyónt Pest megyében, az osztályozó sorsolásánál aztán szerencséjük volt, hiszen nem húzták ki őket, így automatikusan feljutottak. A nagy mozgás miatt egyelőre kicsit sötét lónak számítanak ők is a mezőnyben, de a megye I-hez hasonló könnyedebb találkozókra egyébként sem számíthatunk az NBIII-ban. A KTE keretéből Terbe Botond és Kitl Zoltán továbbra is hiányozni fog, ők rehabilitációjukat töltik, rajtuk kívül Rozsi Dominik és Nemesvári Dániel küzdött még sérüléssel az utóbbi időszakban.
 
 
„Természetesen megnéztük a Taksonyt, szerintem sikerült is feltérképezni őket. Kemény találkozó lesz, de azt gondolom, hogy az NBIII-ban nem is lesznek könnyű meccsek, nagyon kiegyensúlyozott bajnokságra számítok. Bárki megverhet bárkit, de ugyanígy ki is kaphat. Hazai pályán az első fordulóban nem lehet más a célunk, mint begyűjteni a három pontot” – folytatta Szabó Tibor.
 
A Taksony vezetőedzője, Szabados Tamás nagyon szerette volna az osztályozók sorsolásakor elkerülni csapatunkat, annak viszont természetesen örül, hogy immáron az NBIII-ban találkozhatnak a felek. Csapata kapcsán elmondta, senki ellen sem fognak feltett kézzel pályára lépni, céljuk a minél jobb szereplés lesz a harmadosztályban is, így pontért, illetve pontokért jönnek Kecskemétre is.
 
„Én eminens diákként már az augusztusban be szeretnék iratkozni az osztályba, úgyhogy mindenképpen pontot, pontokat szeretnék. Tudni kell rólam, hogy én akárhova fogok menni, mindenhol győzni szeretnék. Nálam bölcsebbek is megmondták már, hogy a győzelemért utazunk, a vereség pedig jön magától, azt nem tervezi az ember. Ennek szellemében mind a 30 fordulóra úgy készítem fel a csapatot, hogy sikeresek legyünk, aztán az adott meccsnapon mutatott forma, koncentráció eldönti, hogy ez párosul-e pontokkal, vagy tanulnunk kell tovább” – mondta a taksonyi tréner a honlapunknak adott interjúban.
 
A mérkőzés játékvezetője Kovács Tamás, segítői Illés Tamás és Tinnyei Zsolt lesznek."
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC