nb1.hu

Tüntetést szerveznek a PMFC megmaradásáért

Hol vannak a régi legendák?

A bama.hu írását változtatás nélkül közöljük:
 
"Hihetetlen, de igaz: nem mozdul a PMFC labdarúgócsapatának szekere. Ha ez így megy tovább, elképzelhető, hogy ez a patinás klub eltűnik a süllyesztőben. A szurkolók szimpátiatüntetés megszervezésén gondolkodnak. De hol vannak a volt játékosok, edzők, vezetők?
 
Szívmelengető azokat a híreket olvasni, amelyek az utóbbi napokban Horvátországból érkeznek. A világbajnoki ezüstérmes labdarúgó-válogatott tagjai ott segítenek, ahol csak tudnak, s a hatalmas siker ellenére sem felejtette el egyikük sem, hogy honnan jött. Ante Rebic például azzal segített szülőfaluján, a Split melletti kis Imotskin, hogy kifizette az összes lakos adósságát.
 
Az utóbbi hetek csendje, hallgatása alapján úgy tűnik, szinte senkit sem érdekel, mi lesz a nagy hagyományokkal bíró pécsi labdarúgócsapattal, a PMFC-vel. A korábbi játékosok, edzők, vezetők, alkalmazottak közül nagyon kevesen próbálnak segítő kezet nyújtani, pedig vannak olyanok, akik anyagi hozzájárulással, vagy kapcsolati tőkéjüket felhasználva kirángathatnák a bajból a klubot.
 
Egészen eddig a szurkolók is csak csendes figyelői voltak az eseményeknek. Mostanra azonban rájöttek, hogy valóban nagy a baj, bizony valós veszély, hogy a süllyesztőbe kerül a PMFC, s a következő szezonban már nem is lesz felnőttcsapat. Éppen ezért a közösségi oldalakon elkezdődött egy szimpátiatüntetés megszervezése.
 
– Ez egyelőre csak egy ötlet. Kíváncsian várom, hogy mennyien állnak a kezdeményezés mellé. A mostani keménymagtól sajnos még nem kaptam visszajelzést, így lehet, hogy az egész csak ötlet marad – mondta szomorkásan Nagy Viktor, a piros-feketék egyik kitartó szurkolója, majd így folytatta: – Elkeserít a helyzet. Nagy a hallgatás, s akárcsak anno Matyi Dezső távozásánál, félő, hogy most sem tudjuk meg, mi az igazság. Én hatéves korom óta járok meccsekre, kitartok a PMFC mellett, s megmondom őszintén, nem szívesen mennék más klub mérkőzéseire.
 
Az óra ketyeg, a bajnoki rajtig már csak két hét van hátra, miközben nincs csapat, nincsenek játékosok.
 
Az élvonalból a temetésig, megyebajnoki cím, két sikertelen feljutási kísérlet. Mi jöhet ezután?
2014–2015-ös szezon: itt még minden nagyon szép volt, sehol egy felhő a Mecsek felett. A PMFC az élvonalban vitézkedett, s bár nem tartozott a jobbak közé, a horvát ikon, Robert Jarni vezetésével végül kiharcolta a bentmaradást. A pályán. A zöld asztalnál azonban elbukott, az MLSZ alacsonyabb osztályba száműzte, a tulajdonos kiszállt, a focit eltemették.
 
2015–2016-os szezon: a PMFC a mennyei megyeiben indult (a Baranya megyei I. osztályban), ki hitte volna ezt valaha is?! Bár az utolsó pillanatban szedték össze a csapatot, végül meglett a bajnoki cím (a Szászvár miatt kellett cidrizni rendesen), az első feladatot tehát kipipálták.
 
2016–2017-es szezon: az első szezon a harmadik vonalban. A cél a feljutás, de senki sem tört pálcát a csapat felett, amiért ez végül nem sikerült és csak második lett a Budafok mögött. Mindenki úgy gondolta, szokták a légkört, ez volt a tanulóév.
 
2017–2018-as szezon: a második év a nihilben, az NB III.-ban. Úgy vágott neki a csapat az idénynek, hogy ez lesz az utolsó: mindenképpen fel akart jutni a PMFC. Bár megvolt hozzá minden, pénz és játékosok is, nem sikerült. Három ponttal jobb volt a Tiszakécske – ha Márton Gábor együttese megveri a tökutolsó Vecsést (ehelyett kikapott tőle), már ő a bajnok.
 
2018–2019-es szezon: nagy kérdés, hogy tudunk-e majd ide írni valamit egy év múlva…"
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC