nb1.hu

Tiszakécske: két 16 éves, akik a jövőt jelenthetik

A legjobb listavezető és a feljutás.

Az NB III-as listavezetők közül a Tiszakécske gyűjtötte eddig a legtöbb pontot, méghozzá 55-öt. A Közép csoport éllovasa a Kecskemét 50, míg a Nyugati csoport legjobbja, a Kerület, 51 egységgel rendelkezik.
 
Sokak szerint mindhárom gárda feljutása szinte biztosra vehető, ám 2020-ban megtapasztalhattuk, hogy szinte minden megváltozhat egy pillanat alatt és ez igaz a futballpályákra is.
 
Mindezektől függetlenül Nagy Sándor, a kécskeiek vezetőedzője még nem gondolkozik ennyire hosszú távlatokban, legalábbis erről is nyilatkozott a kecskeikronika.hu-nak adott terjedelmes interjújában, amiből a legfontosabb szegmenseket idézzük:
 
Igaz, hogy még közel sincs vége az NB III-as bajnokságnak, de megfordul már a fejedben néha az NB II?
Csak a következő mérkőzésre koncentrálok. Jelen esetben már az első, Nyíregyháza Spartacus FC elleni edzőmérkőzésre. Nekem most ez a legfontosabb. Megtettünk és meg is teszünk mindent annak érdekében, hogy a csapat jövőre az NB II-ben szerepeljen.
 
Mikor kezdődik a felkészülés?
Január 13-án kezdünk, már megvan a konkrét programunk a felkészülésre. Egyelőre edzőtábor nélkül tervezünk a járvány miatt, de ez még módosulhat.
 
Vannak olyan fiatal tehetségek a kécskei utánpótlásban, akikre a jövőben erősítésként számíthat a felnőtt csapatunk?
Kovács Károly kitartó és szakszerű munkájának köszönhetően kialakult itt egy szervezett utánpótlásnevelés. A kécskei utánpótlásból a két legtehetségesebb gyerek, Lovas Andor és Lovas Zsombor már a felnőtt kerettel edz. Ők decemberben töltik be a 16. életévüket. Reméljük megfelelő teljesítménnyel és kellő alázattal, tavasszal be tudnak majd mutatkozni a felnőttek között az NB III-ban. Ők hosszútávon a tiszakécskei labdarúgás erősségei lehetnek.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC