nb1.hu

Tiszafüred: megtört a jég

Ínséges időszak ért véget.

ÍME, A TISZAFÜRED BESZÁMOLÓJA:
 
,,A 2021-es nyári átigazolási szezonba került csapatunkhoz a 25 éves Mácsai László, aki villámgyorsan alapembere lett a Dorcsák Zoltán vezetőedző dirigálta gárdának.
 
Az eddig lejátszott huszonhárom bajnoki találkozóból csupán egyet hagyott ki, azt is kényszerűségből: öt sárga lapja miatt nem léphetett pályára a Füzesgyarmat elleni februári összecsapáson. Huszonkét találkozójából huszonegyszer(!) kezdőként kapott bizalmat szakmai stábunktól. És múlt vasárnap végre megtört a jég is, megszerezte első bajnoki gólját színeinkben. Méghozzá nem is akármilyet! A DVSC II elleni mérkőzés 32. percében elereszt távoli bombája valósággal lepókhálózta a bal felső sarkot. Az pedig már csak hab a tortán, hogy gólja három pontot ért. Utoljára még november közepén örülhettünk győzelemnek – akkor az Eger gárdáját vertük meg -, azóta öt bajnokin nyeretlenek maradtunk.
 
Mácsai László Békéscsabán, az UFC-ben, majd az Előrében nevelkedett, miközben 2013-tól másfél éven át az Újpest korosztályos csapatát is erősítette. A Viharsarokba való visszatérését követően a “fakóban” szerepelt, de Boér Gábor vezetőedző 2019 tavaszán mély vízbe dobta az NB II-es gárdában is. Két meccsen lépett pályára a másodosztályban, Cegléden, illetve Dorogon egyaránt győztes csapat tagja volt. Az elmúlt szezont az NB III-as Kőrösladányban töltötte, ahol 38 meccsen 6 gólt szerzett.
 
Soha nem fordult még elő pályafutásom során, hogy ilyen hosszú ideig nem találtam a kapuba. Gólt rúgtam, ráadásul nyertünk is, úgyhogy ez most nagyon jót tett a lelkemnek – fogadta mosolyogva gratulációnkat Mácsai Laci. – Nagyon jó közösségbe kerültem Tiszafüreden, örülök, hogy elfogadtam a nyáron a klub invitálását. Ide is költöztem a városba, azaz hosszabb távra tervezek. Meggyőződésem, hogy több van csapatunkban, mint amit eddig kihoztunk magunkból. Remélem ezzel a győzelemmel nem csak bennem szakad fel az a bizonyos gát, hanem az egész csapatban, s elindulunk fölfelé a táblázaton.
 
Mire emlékszel a gólodból?
 
Jobb oldalon vezettünk támadást, én pedig érkeztem a védők rövid felszabadítására. Talppal toltam egyet a labdán, majd állítgatás nélkül, 25 méterről ellőttem. Tényleg jól eltaláltam … Eddig is biztattak az edzők, illetve a srácok, hogy bátran lőjek távolról, de valahogy nem jött össze a gól. Pályafutásom során szezononként 6-8 gólt mindig szereztem, úgyhogy most már el kell kezdenem termelnem, hogy a hátralévő 15 fordulóban összejöjjön az átlag.
 
Remélhetően Mácsai Laci, illetve a csapat önbizalma is helyrebillent a kis-Loki elleni győzelemmel, s a hétvégén, Újpesten is begyűjtjük a három pontot."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC