nb1.hu

Szentlőrinc: még fiatal, de már kihagyhatatlan a játékos

Egy osztállyal feljebb lépne.

Ugyan még csak 19 éves, azonban az őszi szezon első 10 meccsén kihagyhatatlan volt a Szentlőrinc csapatából Aszalós András. Egy sérülés ugyan megakasztotta a játékost, de úgy érzi jó helyen van ahhoz, hogy magasabb osztályba tudjon lépni.
 
A focista a PMFC-nél nevelkedett, valamint egy évet a Vasas Kubala Akdémián töltött, mielőtt visszatért volna Pécsre, ahonnan mér Szentlőrincre vezetett az útja. Így nyilatkozott a szentlorincse.hu-nak:
 
,,Tulajdonképpen ez a szezon az áttörést jelentette számomra. Három éve jöttem Szentlőrincre, eredetileg az utánpótláshoz: javarészt az NB III.-as csapatnál edzettem és az U19-ben vagy a megye I.-ben játszottam. Turi Zsolt alatt hébe–hóba bekerültem a harmadosztályú együttesbe, most viszont a második fordulótól heteken keresztül kezdő voltam, ami természetesen nagyon jólesett. A legrosszabbkor jött egy sérülés, a jobb térdemben megnyúlt a belső szalag, emiatt három–négy hetet kihagytam, aztán utána ismét játszottam."
 
Szép tavasz elé nézhetett volna a játékos, hisze a Szentlőrinc nagy hangsúlyt fektet a fiatalok szerepeltetésére, a csapat átlagéletkora 21,7 év. Aszalós a Dunaújváros ellen csereként szállt be, a Kelen SC ellen kezdő volt.
 
,,Már tavaly nyáron úgy álltam hozzá a szezonhoz, hogy többet akarok szerepelni, mint addig. A szakmai igazgatónk, Fekete Tivadar is jelezte nekem, hogy ebben több lehet… Igaza volt, ezt mutatják az őszi játékperceim. A téli szünetben igyekeztem minél jobb formába lendülni, s bár az első tavaszi fordulóban beteg voltam, nem voltam száz százalékos állapotban, csereként azért beállhattam, majd a második körben a kezdőbe kerültem. Aztán sajnos jött a leállás a koronavírus-járvány miatt."
 
Sokan nehezen élik meg az otthon töltött időszakot, azonban András nem unatkozik. Dolgozik édesapja családi vállalkozásában, néha éjszaka is.
 
,,Valóban nem unatkozom, sokat melózok. Emellett sok időt töltök a családdal, kirándulunk, kikapcsolódunk. Persze az edzések is ott szerepelnek a programban: futok, igyekszem az erőnlétemet a megfelelő szinten tartani, ami így azért nem egyszerű feladat. Ugyanakkor elárulom, nagyon hiányzik már a játék és a társak is! Remek a hangulat Szentlőrincen, köszönhetően talán annak is, hogy tényleg sok a fiatal, akiknek azért rendszerint hasonló az érdeklődési körük. Maximálisan jól érzem itt magam!"
 
Gondolatait a terveivel zárta:
 
,,Azóta focizok, amióta csak az eszemet tudom. Természetesen az embernek vannak ilyen–olyan álmai, amelyeket belül talán sohasem ad fel, miközben pontosan tudja, hogy nem lesz belőle mondjuk a Premier League-ben topjátékos… De: álmodni lehet! Én anno azt tűztem ki célul, hogy a húszas éveim elején NB II.-es csapathoz szeretnék kerülni. Ezt szeretném is elérni!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC